Ūdens vairumā ASV aviokompāniju var būt kaitīgs cilvēka veselībai, noskaidrots pētījumā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Zinātnieki ir atklājuši, ka vairākas populārākās ASV aviokompānijas nenodrošina drošu dzeramo ūdeni saviem pasažieriem. Pētījums atklāj, ka tikai trīs no 11 populārālajām aviokompānijām uzrāda pozitīvus rezultātus.

"Aviolīniju Ūdens Pētījums 2019" vēsta, ka lielākā daļa no ASV populārākajām aviokompānijām nespēj nodrošināt pasažieriem kvalitatīvu dzeramo ūdeni. DietDetective.com sadarbībā ar Ņujorkas Hunter koledžas pārtikas kvalitātes centru, izmeklēja 11 lielakās aviokompānijas un 12 reģionālās aviolīnijas, vērtējot to ūdens kvalitāti lidmašīnās no nulles līdz pieci. Ūdens ir pietiekami drošs lietošanai, ja vērtējums sasniedz trīs vai vairāk punktus. Interesanti, ka tikai trīs no 11 lielākajām ASV aviokompānijām uzrādīja šādu rezultātu.

Vērtējumi tika balstīti uz vairākiem kritērijiem, tajā skaitā, flotes izmērs, zarnu nūjiņas baktēriju klātbūtne ūdenī, kā arī cik reizes konkrētā aviokompānija ir pārkāpusi Lidmašīnu Dzeramā Ūdens Likumu. Tas ieviests 2011. gadā un paredz to, ka aviokompānijām jānodrošina pasažieriem un personālam kvalitatīvs dzeramais ūdens.

Augstākos rezultātus uzrādīja "Alaska Airlines" un "Allegiant" kompānijas, respektīvi, ieņemot pirmo un otro vietu pētījumā ar vērtējumu 3,3. Trešajā vietā ierindojās “Hawaiian Airlines” ar vērtējumu 3,1.

Savukārt zemāko vērtējumu - viens -  saņēma Spirit" un "JetBlue" aviokompānijas.

»"Mayday! Mayday! Mayday!" Kā mācību lidojums virs Tallinas pārvērtās izdzīvošanas skolā

Lai pasargātu sevi no potenciāliem patogēniem, DietDetective.com un Hunter koledžas pārtikas kvalitātes centrs iesaka nedzert ūdeni, kas tiek pasniegts lidmašīnās, izņemot gadījumus, ja ūdens tiek pasniegts pudelēs. Šis arī attiecas uz tēju un kafiju, kuru piedāvā pasažieriem.

Interesantākais ir tas, ka pētnieki iesaka arī nemazgāt rokas lidmašīnu tualetēs. Tā vietā viņi iesaka pasažieriem ņemt līdzi pašiem savus roku dezinfekcijas līdzekļus.

Pētījumā brīdināts, ka aviokompānijās, kurām ir zems ūdens kvalitātes vērtējums, pasniegtais ūdens varētu saturēt zarnu nūjiņu jeb E.coli baktērijas. Viens no iemesliem šiem zemajiem ūdens kvalitātes rādītājiem varētu būt mainīgie avoti, no kurienes kompānijas iegūst ūdeni.

Pētījumā skaidrots, ka lidmašīnas apmeklē neskaitāmus galamērķus un ūdens sūknēšana var notikt gan iekšzemes, gan internacionālās lokācijās. Aprīkojuma kvalitāte un drošība, ko izmanto sūknēšanas laikā, ir ļoti nozīmīgs ķēdes posms.

Pētījums (angļu valodā) atklājis arī citus populārāko ASV aviokompāniju "netīros" noslēpumus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu