Junkers tic, ka Lielbritānija izstāsies no ES 31. janvārī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers piedalās Austrumu partnerības samita preses konfrenecē Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers piedalās Austrumu partnerības samita preses konfrenecē Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers tic, ka Lielbritānijas izstāsies no Eiropas Savienības (ES) 2020. gada 31. janvārī, 5. novembrī politiķis sacīja britu raidorganizācijai BBC.

"Tas ir pārāk garš stāsts, kam jāpieliek punkts," sacīja Junkers.

Runājot par tirdzniecības līgumu, kas Lielbritānijai būs jāslēdz ar ES pēc "Brext", Junkers bija skeptisks par premjerministra Borisa Džonsona teikto, ka, uzvarot vēlēšanās, viņš panāks vienošanos par līgumu līdz 2020. gada beigām.

Daudzi britu politiķi uzskatot, ka šādas sarunas "ir vieglas", kaut gan patiesībā tā nav. Junkers gan piebilda, ka viņam patīkot Džonsons.

Leiboristi savukārt ir solījuši uzsākt sarunas par jaunu "Brexit" vienošanos, ja viņi uzvarēs gaidāmajās vēlēšanās. Junkers sacīja, ka šis lēmums būs jāpieņem nākamajam EK sastāvam, jo viņa pilnvaras būs beigušās, tomēr politiķis sacīja, ka šāds scenārijs ir "maz ticams".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu