Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Nāves draudi un naida vēstules. Ārsts, kurš pārtrauca cīņu par UFC "sliktā puiša" jostu, baidās par savu dzīvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Neits Diazs
Neits Diazs Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē notika ilgi gaidītā cīņa par UFC "sliktā puiša" jostu. Uzvaru šajā duelī izcīnīja Džordžs Masvidāls, pēc tam, kad ārsts Neitam Diazam neatļāva iziet oktagonā uz ceturto raundu. Nitins Seti ir atklājis, ka pēc cīņas ir saņēmis pat nāves draudus,"Business Insider".

Klātesošā publika bija ieradusies, lai redzētu asinis. Acīmredzot, ar divām dziļajām brūcēm Diaza labās acs reģionā nepietika, lai šo asinskāri remdētu, jo skatītāji pēc cīņas pauda savu neapmierinātību, svilpjot.

Ja ar Diaza brūcēm nepietika, lai apmierinātu līdzjutējus, tad amerikāņa gūtās traumas bija absolūti pietiekams iemesls, lai dakteris Seti apturētu ilgi gaidīto cīņu.

Seti atzīst, ka katru dienu saņem draudus un pārmetumus par pieņemto lēmumu. "Esmu ļoti labs ārsts un neirologs. Tas bija pareizais lēmums. Bet katru dienu uz manu ofisu pienāk zvani ar apvainojumiem un pat nāves draudiem."

Foto: Reuters/ScanPix

"Kāds tiks savainots un izskatās, ka šoreiz tas būšu es. Šobrīd patiesi esmu satraukts par savu drošību un dzīvību," bažas neslēpa ārsts.

UFC prezidents Deina Vaits preses konferencē pēc cīņas atklāja, ka revanša cīņa starp abiem cīkstoņiem uzreiz nenotiks, par spīti tam, ka abi atlēti pauda vēlmi cīnīties vēlreiz.

Kamēr, cīkstoņi un UFC prezidents jau meklē cīņas nākotnei, Seti joprojām pārdomā pieņemto lēmumu.

"Es novērtēju cīkstoņa stāvokli un pieņēmu pareizo lēmumu. Runa nav tikai par viņa brūcēm, bet gan stāvokli kopumā. Ņēmu vērā arī pirmajos trīs raundos redzēto. Mirklī, kad sāku šaubīties par Neita drošību, man bija jāpieņem nepopulārs lēmums, ko arī izdarīju," situāciju skaidro Seti.

Ārsts pauda cerību, ka šī situācija neietekmēs citu ārstu objektivitāti. "Skumjākais šajā situācijā ir tas, ka būs ārsti, kuriem šīs situācijas dēļ būs bail pieņemt līdzīgus lēmumus. Un, ja ārstiem iespējamo seku dēļ būs bail objektīvi novērtēt cīņu, tad mēs iesim pa ļoti bīstamu ceļu, kas galu galā var novest pie traģiska rezultāta."

Neits Diazs savas karjeras laikā ir izcīnījis 20 uzvaras un 12 zaudējumus. Tikmēr Masvidalam 48 profesionālajās cīņās ir izdevies izcīnīt 35 uzvaras, piedzīvojot 13 zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu