Augstākā līmeņa greznība. "Porsche" dizainētā jaunā superjahta "Royal Falcon One" nonāk pie pircējiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Novembra sākumā, pēc vairāk nekā 10 gadu izstrādes, beidzot tika prezentēta  jaunā superjahta "Royal Falcon One", kuru dizainēja luksusa sporta mašīnu ražotājs "Porsche". Eksperti steidz atzīmēt, ka šo jahtu ir bijis vairāk nekā vērts gaidīt, jo tā izskatās kā "kosmosa kuģis uz ūdens".

Jaunā jahta, kas pēc ekspertu komentāriem ir spējusi saglabāt "Porsche" raksturīgo luksusa klases sporta mašīnu izskatu, var uzņemt līdz 10 pasažieriem un izskatās pēc katamarāna. Superjahta ir 41,14 metrus gara. To dizainēja "Porsche" iekšējā dizaina kompānija "Studio F.A. Porsche", kas nodarbojas ar dažāda veida produktu un brendu dizaina izstrādi. 

"Eksterjers tika dizainēts tā, lai tas attēlotu ātrumu un dinamiku pavisam citā veidā," komentē "Studio F.A. Porsche". "Pateicoties abiem korpusiem, superjahta iegūst citādāku vizuālo iespaidu, kas pēc izskata nedaudz atgādina sacensību trasi."

Savukārt interjers izveidots tā, lai tas atstātu "funkcionālas greznības" iespaidu. Pārdevēji to sauc par revolucionāru dizainu, kas pasažieriem nodrošina augstākā līmeņa greznību. Modernajā interjerā akcents ir likts uz zilo un balto krāsu, kā arī plaši izmantotas metāliskas un koka virsmas. Iekštelpās ir četras plašas viesu kajītes un viena liela luksusa kajīte ar savu privāto klāju, kā arī ar džakuzi un bāru aprīkots sauļošanās klājs.

Foto: Camper & Nicholsons

Jahta, ko neviens nekad nav uzbūvējis

Šī jaunā "Porsche" superjahta sākotnēji tika pieprasīta no Karaliskā Piekūna Kluba (Royal Falcon Club), kas sevi sauc arī par "Royal Falcon Fleet". Tas ir ekskluzīvs klubs, kurā var iestāties tikai ar ielūgumiem un ir domāts priekš grezna dzīvesveida piekritējiem.

2009. gadā "Royal Falcon Fleet" pieprasīja izveidot jahtu kādu nekad neviens nav uzbūvējis. Vienīgais, galvenais uzstādījums bija, ka superjahtai ir jāatgādina katamarānu.

Vairākus gadus "Royal Falcon One" tika turēts pilnīgā slepenībā. To izveidoja Zviedru kuģu būves eksperti "Kockums AB", Zviedrijas pilsētā Nīneshanmā. 

Superjahtu darbina divi dīzeļmotori, katrs ar 4,600 zirgspēku lielu jaudu, kas kopumā var attīstīt ātrumu līdz 35 jūras mezgliem vai 64 kilometriem stundā.

Pārdevējs "Camper and Nicholsons" pagaidām ir vienīgā kompānija, kas piedāvā iegādāties šo superjahtu, bet cena plašākai sabiedrībai nav pieejama. Mājaslapā norādīts, ka cena tiks norādīta pie pieteikuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu