Anglijas karaliene nolēmusi izskaust kažokādas no savas garderobes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anglijas karaliene Elizabete II
Anglijas karaliene Elizabete II Foto: POOL / REUTERS

Anglijas karaliene Elizabete II ir nolēmusi savā garderobē atteikties no kažokādām. Bekingemas pils sniegusi oficiālu paziņojumu, ja būs nepieciešams viņa tērpos izmantos mākslīgās kažokādas, vēsta medijs "Telegraph".

Turpmāk visi jaunie izgatavotie apģērbi, ieskaitot mēteļus, cepures un svinīgos apmetņus, kuriem nepieciešama kažokāda, tiks izgatavoti no mākslīgās kažokādas. Šādu informāciju apstiprina arī karalienes ilggadējā šuvēja un tērpu autore Andžela Kellija. 

Dzīvnieku tiesību aizstāvju organizāciju pārstāvji atzinīgi vērtē šo karalienes lēmumu, nosaucot to par lielu ietekmi uz sabiedrības viedokli par kažokādas izstrādājumu lietošanu. 

"Mēs esam ļoti priecīgi par Viņas Majestātes lēmumu atteikties no dabīgo kažokādu valkāšanas.

Tas arī atspoguļo britu sabiedrības noskaņu kopumā. Valsts vadītājs, kurš dodas sabiedrībā bez kažokādām ir kā spēcīgs vēstījums, ka kažokādas vairs nepieder pie zīmola "Brand Britain"," uzsver organizācijas "Humane Society International" izpilddirektore Klāra Basa. 

"Lielbritānija jau gandrīz pirms divām desmitgadēm aizliedza kažokzvēru audzēšanu, jo to uzskatīja par pārāk nežēlīgu, tad tagad mums ir jāpabeidz darbs un jāaizliedz arī kažokādu tirdzniecība."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu