Tallina ievērojamu pārmaiņu priekšā alkohola tirdzniecībā. Vai ņemsim piemēru no kaimiņiem? (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkohols. Ilustratīvs attēls.
Alkohols. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Tallinas mērija trešdien, 6. novembrī, apstiprinājusi ierobežojumus alkohola tirdzniecībai izklaides vietās, kas spēkā stāsies nākamā gada 1. jūnijā.

Regulējumam, kurā izņēmuma statuss noteikts viesu izmitināšanas vietām un kazino, vēl ir nepieciešams Tallinas domes apstiprinājums.

Mērijas apstiprinātais regulējums paredz, ka alkohola mazumtirdzniecība patēriņam telpās būs aizliegta no plkst. 2 līdz plkst. 6 naktīs pirms darba dienām un no plkst. 3 līdz plkst. 7 naktīs pirms sestdienas un svētdienas.

Ierobežojumi neattieksies uz naktīm pirms 1. janvāra, 25. februāra un 24. jūnija.

Alkohola tirdzniecības ierobežojumi neattiektos uz tirdzniecības vietām ostās un lidostā, kas ir pieejamas tikai to pasažieriem. Tāpat izņēmums būtu viesu izmitināšanas vietas un spēļu zāles, kas darbojas saskaņā ar Tallinas mērijas izsniegtu atļauju.

Ostas un lidostas ēkas iekļautas izņēmuma statusā, jo to pasažieri atstāj Tallinas administratīvo teritoriju un tādējādi alkohola patēriņš neietekmē publisko pilsētvidi.

Ierobežojumi neattieksies uz viesu izmitināšanas vietām, jo to mērķauditorija ir cilvēki, kas ierodas vai dodas prom agri no rīta. Alkohola mazumtirdzniecība numuru minibāros arī neietekmē citu cilvēku tiesības vai publisko pilsētvidi, teikts regulējuma pavadvēstulē.

Savukārt uz spēļu vietām ierobežojumi neattieksies, jo šajās vietās personu drošības pārbaudes ir stingrākas nekā citās izklaides vietās.

Ja regulējuma rezultātā vietās, uz kurām attiecināmi izņēmumi, pieaugs alkohola patēriņš vai citas ar to saistītas problēmas, būs jāpārskata šie noteikumi, norādīja mērijā.

Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera ir iebildusi pret Tallinas plāniem ierobežot alkohola tirdzniecību pilsētā.

Tā norādījusi, ka ierobežojumu mērķis ir cēls, tomēr paši ierobežojumi ir nepamatoti, neizprotami un nesamērīgi, tādējādi radot nevienlīdzīgus apstākļus dažādām uzņēmēju grupām.

Tallinas mērs Mihails Kelvarts pēdējā laikā paudis vairākus ierosinājumus alkohola aprites ierobežojumiem Igaunijas galvaspilsētā. Viņš mudinājis noteikt laika ierobežojumus alkohola tirdzniecībai izklaides vietās, kā arī palielināt attālumu starp alkohola veikaliem un izglītības iestādēm.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu