"Sveta Oglīte" - meitene, kura par spīti skarbajai dzīvei un apdegumiem īstenoja sapni par modeles karjeru (3)

Foto no Svetas "Instagram" profila. Foto: instagram.com/o2her/
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Sveta Ugoļok" pagājušogad plašāku atpazīstamību ieguva ar to, ka britu raidsabiedrība BBC viņu iekļāva savā simts ietekmīgāko un iedvesmojošāko sieviešu topā. Sievietes stāsts viennozīmīgi nav viegls - 45% viņas ķermeņa klāj apdegumi un lielu daļu savas bērnības viņa ir pavadījusi bērnu namā, taču neskatoties uz to, viņai ir izdevies piepildīt savus mērķus un sapņus, vēsta izdevums "Sobesednik".

Degošais naktskrekls

"Sveta Oglīte" (red. piez. - tulkojums no krievu valodas) ir 18 gadus vecās Svetlanas Aļeksejevas radošais pseidonīms. Sieviete no Komsomoļskas pie Amūras Krievijā kļuva plašāk zināma tad, kad internetā ievietoja bildes no savas fotosesijas. Tajās ir redzami plašie apdegumi, kas klāj viņas ķermeni.

Neskatoties uz sarežģīto situāciju, sieviete ir atteikusies slēpties no pasaules.

Viņas sapnis ir bijis kļūt par modeli un viņa ir strādājusi pie tā par spīti neapskaužamam dzīvesstāstam.

"Oglīte - tā, protams, ir pašironija. Taču es atceros, cik ļoti sāpēja, kad degu. Man bija četri gadi. Parādu dēļ mājās bija atslēgta elektrība un mēs izmantojām sveces. Bija pienācis vakariņu laiks un es mammai teicu, ka gribu pelmeņus, taču viņai no sākuma bija jāaiziet uz veikalu un es mājās paliku viena," atminējusies Sveta.

» Slavena Krievijas influencere pārstāj slēpt dēla reto slimību, publiskojot atklātus kadrus un emocionālu stāstu

Meitenei mugurā bijis oranžs neilona naktskrekls ar skariņām, kuras viņa izdomājusi piededzināt - līdzīgi, kā to dara pieaugušie. Neilons ir uzliesmojis, aizdedzies un pielipis bērna miesai. Svetlana atminas asas sāpes un kritienu uz dīvāna.

Nākamā atmiņa - tas, kā noskrapstējusi atslēga un mātes balss, kas sauc pēc ātrās palīdzības.

Meitene samaņu atguvusi pēc diviem komā pavadītiem mēnešiem. Viņas rokas un kājas ir bijušas piesietas pie gultas, lai pamošanās gadījumā viņa sevi nenokasītu līdz jaunām brūcēm. Meitene nevarēja ne staigāt, ne runāt. Neskatoties uz to, viņa ātri atveseļojusies un jau pēc gada atsākusi iet bērnudārzā.

Smagā mājas dzīve

Svetas mammai jau pirms negadījuma bijušas problēmas ar alkoholu. Sieviete saka, ka pieņem, ka viņa šādā veidā mazinājusi sāpes, kuras radīja viņas vīra nāve, kurš mira ugunsgrēkā, glābjot cilvēkus.

"Viņš iegāja degošā namā, lai iznestu cilvēku, un vairs neatgriezās. Tas notika dienu pirms mammas dzimšanas dienā. Domāju, ka tas, kas notika ar mani, viņu salauza pilnībā," stāsta sieviete.

Modeles māte esot nodevusies alkoholam arvien biežāk un kļuvusi arvien agresīvāka.

Viņa sākusi sist un dažādi mocīt meiteni, un katru rītu paģirās lūgusi viņai piedošanu. Šī elle esot atkārtojusies atkal un atkal.

"Kaimiņi tagad atrunājas, saka, ka neko nezināja. Kā var dzīvot blakus sievietei, kas regulāri aizdzeras un sit savu bērnu, un neko nemanīt? Kā var nedzirdēt bērna kliedzienus un neievērot netīru, izsalkušu bērnu, kurš pagalmā savai mātei vāc izsmēķus?", minējusi Sveta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by С ожогами и без груди (@o2her) on

Modele uzskata, ka "kaimiņi vienkārši nav vēlējušies aiztikt citu "mājas lietas", tikmēr bērnam nācies augt dzēruma skandālu un vardarbības gaisotnē".

Bērnunams kā otra iespēja

Kad Sveta mācījusies sestajā klasē, viņas mātei atņemtas vecāka tiesības. Meitene nokļuva bērnu namā. Lai arī sākotnēji viņa negribēja uz turieni doties, ar laiku saprata, ka šī vide viņai būs labāka kā pašas mājas.

"Ar māti mani nekas labs negaidīja. Šādi man bija iespēja tomēr izaugt par normālu un adekvātu cilvēku. Es vismaz biju paēdusi, varēju lasīt un skatīties filmas, kā arī atgūt iekavēto mācību vielu," minējusi sieviete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by С ожогами и без груди (@o2her) on

Neskatoties uz it kā labākiem dzīves apstākļiem, meiteni ir nomocījušas smagas domas.

Viņa pārdzīvojusi par savu ķermeni, par zaudēto māti, par to, ka nevienam it kā nav vajadzīga. Meitene slēpusi savu ķermeni zem daudzām apģērba kārtām un centusies pēc iespējas mazāk iet laukā.

Sveta atklāj, ka bērnunamā viņai nav sniegta psihologa vai psihoterapeita palīdzība, savukārt ar draugiem viņai runāt ir bijis pārāk smagi. Šis stāvoklis rezultējies vairākos pašnāvības mēģinājumos.

Sieviete atminas, ka trūcis ne tikai profesionālas palīdzības, bet arī tīri cilvēciska siltuma un vecāku uzmanības.

"Audzinātāji dažreiz atveda paši savus bērnus. Kad noskatījos uz to, kā par viņiem rūpējas, manā sirdī nebija nekā cita kā vien rūgta skaudība. Taču vecāki mums ir vieni un tos neizvēlas," minējusi Sveta.

Viņas mamma ir maksājusi alimentus un apciemojusi meiteni Ziemassvētkos un dzimšanas dienās, taču izņemt viņu no institūcijas un atmest dzeršanu viņa nav bijusi gatava.

Paziņām meitenes māte teikusi, ka Sveta dzīvo pie radiniekiem.

"Terapijas seanss"

Svetas dzīve izmainījusies vidusskolā. Viņa atminas, kā ar bērnu nama audzinātājiem bijusi ekskursijā pie jūras Sanktpēterburgā un apjautusi - dzīve notiek arī ārpus pelēkās un mazās Komsomoļskas. Bijusi sajūta, ka "ir vesela pasaule, kurā lietas var notikt arī citādāk".

16 gadu vecumā Sveta caur internetu iepazinusies ar Andreju, kurš dzīvoja Maskavas pierobežā. Viņi stundām ilgi esot runājuši par grāmatām, filmām, mūziku un dzīvi, līdz visbeidzot, protams, iemīlējušies. Puisi nav atgrūdušas ne rētas, ne smagā bērnība un meitene beidzot sapratusi - viņu kāds mīl tādu, kāda viņa ir.

» "No sākuma grūti bija aiziet pat līdz veikalam." Fototogrāfe no Ventspils atklāj retā vitiligo slimnieku skaistumu

Viņi ļoti gaidījuši satikšanos. Vēl pirms pilngadības meitene nopirkusi aviobiļeti un aizlidojusi pie Andreja. Lai arī meiteni izsludinājuši federālajā meklēšanā un viņa ar zināmu skandālu bijusi spiesta atgriezties, viņai radusies jauna pārliecība - viņa noteikti pārvāksies uz Maskavu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by С ожогами и без груди (@o2her) on

Kad meitene sasniegusi pilngadīgu, viņa ir aizlidojusi uz Maskavu, iestājusies tehnikumā, lai studētu poligrāfiju un noīrējusi kopīgu istabu ar Andreju. Nu Sveta ir sākusi iet pie psihoterapeita un pamazām mēģina atšķetināt savas dzīves līkločus.

Kad meitene internetā ievietojusi savas bildes ar piedāvājumu kādam fotogrāfam sarīkot viņai fotosesiju, tas izraisījis ažiotāžu - meitenes neparastais izskats bija ieintriģējis ļoti daudzus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by С ожогами и без груди (@o2her) on

"Pirmā fotosesija man sniedza lielu baudu. Tas bija kā terapijas seanss," atklājusi sieviete.

Kopš tā laika sieviete strādā par modeli un paralēli mācās. Viņa saka, ka mammai sen jau ir piedevusi, nu viņa tikai vēlas viņu atvest uz Maskavu un palīdzēt viņai atmest alkohola lietošanu.

"Pusaudžu vecumā vainoju viņu pie tā, ka viņa mani ir sakropļojusi. Taču nu es saprotu, ka tā nebija viņas vaina, tā gadās. Es esmu dzīva, vesela un viss dzīvē notiek kāda iemesla dēļ," minējusi Sveta.

Viņa stāsta, ka priecājas, ka viņas stāsts daudziem ļauj tikt pāri saviem aizspriedumiem - vai nu pret sevi, vai pret citiem. Modele regulāri saņem vēstules no cilvēkiem, kas daudz ko ir pārcietuši - šādi viņa spēj uzklausīt arī citus, kuru dzīve nebūt nav bijusi vieglākā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by С ожогами и без груди (@o2her) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Жизнь прекрасна, как это фото

A post shared by С ожогами и без груди (@o2her) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

У тебя бы не хватило смелости.

A post shared by С ожогами и без груди (@o2her) on

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu