"Es zaudēju savu dvēseles radinieku." Vīrieša acu priekšā Lielbritānijā no kalna nokrīt viņa draudzene (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hanna Louva
Hanna Louva Foto: Instagram

Šī gada aprīlī traģiskā negadījumā Lielbritānijā gāja bojā 29 gadus vecā Hanna Louva. Tikai mirkli iepriekš viņa ar savu partneri Adamu Stenaveju bija dalījusies sirsnīgās pārdomās par abu kopīgo nākotni, vēsta ārzemju mediji. 

29 gadus vecā sieviete bija pieredzējusi kalnos kāpēja. Viņa, kopā ar savu ģimeni un draugu, bija uzņēmusies uzkāpt dažos Lielbritānijas augstākajos kalnos. Bet diemžēl dienu pirms drauga dzimšanas dienas un lielā ģimenes notikuma Hanna nomira, nokrītot no 20 metrus augsta ūdenskrituma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by Adam Stanaway (@adamstanaway) on

Tajā dienā viņi bija ieplānojuši vienkāršu, relaksējošu pastaigu pa kalniem kopā ar Hannas māti, māsu un draugu Adamu. Viņi bija apmetušies nelielajā tūristu pilsētiņā Īdeilā, no kurienes arī sāka savu pastaigu.

Pēc aptuveni trīs stundām viņi nonāca Kinderskauta kalna virsotnē, kur sarīkoja pikniku. Pāris aizgāja nostāk no piknika, lai apsēstos pie ūdenskrituma. Viņi runāja par saviem sapņiem un nākotni. Adamam nākamajā dienā bija dzimšanas diena, kad bija paredzēts iegādāties kopīgo māju.

"Mēs aizgājām nedaudz pastaigāties un apsēdāmies uz akmeņiem," stāstīja Adams. "Abi tur bijām tikai pāris minūtes."

Bet, kad viņi cēlās, lai atgrieztos piknikā, Hannai pagriežoties pazuda pamats zem kājām, viņa paslīdēja un iekrita ūdenskritumā.

Kā stāstīja Adams, viņš centās Hannu sagrābt aiz somas, bet sliktās redzamības dēļ nenoreaģēja laikā. Tūlīt pēc piedzīvotajiem šausmu skatiem Adams ar asarām acīs sauca Hannas māti, lai viņa skrien palīgā. Kopīgiem spēkiem viņi centās pakāpties zemāk, lai nonāktu ātrāk pie Hannas, taču viņiem neizdevās un viņi bija spiesti atgriezties atpakaļ.

Negadījumā tika iesaistītas visas pieejamās instances – policija, ātrā palīdzība, pat helikopters, Kinderskauta kalna glābēju komanda un Hambersaidas krasta apsardze. 

Pēc aptuveni pusstundas Adams saņēma traģisko ziņu, ka Hanna ir mirusi.

Pēc izmeklēšanas atbildīgās iestādes konstatēja, ka Hanna nomira uzreiz pēc kritiena.

"Šis ir šausmīgs šoks. Vienu brīdi viņa bija laimīga un priecājās par gaidāmo nākotni, nākošajā viņa jau bija mirusi," Adams intervijā stāstīja policistiem.

Pēc traģēdijas Adams ir ielicis bildi sociālajā tīklā "Instagram" ar ziņu veltītu Hannai.

"Šodien es zaudēju savu dvēseles radinieku un savu absolūto balstu. Trūkst vārdu, lai aprakstītu tās sāpēs, kuras es izjūtu šobrīd, bet es esmu pagodināts par to laiku, ko mēs pavadījām kopā. Es pavadīšu visu savu atlikušo mūžu, lai darītu tevi lepnu un padarītu sevi par labāku cilvēku," rakstīts ziņā.

"Tu mani uzmundrināji gan grūtos, gan labos laikos, un padarīji par to, kas es tagad esmu. Es tevi vienmēr mīlēšu! Dusi saldi, mana mīļā, līdz mēs atkal tiksimies."

Hanna pēc profesijas bija grāmatveža palīgs un drīzumā gatavojās eksāmeniem skolā. Radinieki Hannu atceras kā vienu no pozitīvākajiem cilvēkiem. Hannas māte stāstīja, ka viņa ikdienā burtiski starojusi no prieka, pat pusaudžu "gotu" periodā.

Hanna bijusi ārkārtīgi priecīga un laimīga sieviete. Viņai bijušas ļoti mīlošas attiecības ar ģimeni. Dzīves nogalē Hanna bija aizrāvusies ar boulderingu, kas ir īpašs kalnu kāpšanas paveids, neizmantojot drošības virves.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu