Latvijas hokejisti tikai pēcspēles metienos uzveic Slovēnijas valstsvienību (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Liepājā ar uzvaru pret Slovēniju uzsāka "Turkish Airlines” Četru nāciju turnīru.

Latvijas izlase Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē uzvarēja Slovēniju ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0)

Vārtus Latvijai guva Rihards Melnalksnis, Ralfs Freibergs un Deniss Smirnovs, bet viesu rindās divus golus iemeta Roks Tičars.

Pirmajā periodā Latvijas izlasei bija pārsvars, kas 19.minūtē izpaudās asprātīgā Deivida Sarkaņa aizmuguriskā piespēlē no aizvārtes Melnalksnim, kuram atlika vien trāpīt vārtos - 1:0.

Otrajā periodā slovēņi bija krietni aktīvāki, taču vārtus viņi guva ar latviešu palīdzību. Savā zonā ripas vadīšana ar tās zaudēšanu beidzās Robertam Mamčičam, un pēc Žigas Jegliča un Lukas Mavera piespēlēm Kristeru Gudļevski pārspēja Tičars - 1:1.

Trešajā periodā atkal labāk izskatījās mājinieki, taču slovēņu vārtos iekrita tikai viena ripa. To pēc izlases debitanta Sarkaņa piespēles, izslidojot pret viesu vārtsargu Luku Gračnaru, iemeta Zlīnas "PSG Berani" kluba aizsargs Freibergs.

Bez Sarkaņa debija valstsvienības rindās bija arī Raimondam Mikum Vītoliņam, Arvilam Bergmanim un Sandim Smonam, kā arī trenerim Aleksandram Cicurskim. Uz rezervistu soliņa palika vēl viens potenciālais debitants vārtsargs Kristaps Nazarovs.

Vēl bija arī asprātīga Mika Indraša piespēle, epizodei beidzoties ar Kaspara Daugaviņa izslidošanu vienam pret viesu vārtsargu, kurš glāba komandu. Tomēr, mājiniekiem šad tad grēkojot ar soda minūšu pelnīšanu, vienu noraidījumu viesi arī izmantoja, astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām vēlreiz no vārtu priekšas izceļoties Tičaram. Gudļevskis jau gulēja uz ledus, ripa nebija piespiesta, un Tičars to iedabūja vārtos atkal - 2:2.

Tieši Tičars jau pēc spēlētas pusminūtes pagarinājumā nonāca aci pret aci ar Gudļevski un varēja noformēt "hat trick", taču Gudļevskis glāba Latvijas izlasi no zaudējuma. Slovēņi turpināja uzbrukt bīstamāk, taču visu izšķīra pēcspēles metieni.

Latvijai neiemeta Daugaviņš un Rihards Bukarts, bet slovēņiem - Tičars un Jegličs. Trešajā sērijā Gudļevskis atvairīja Klemena Pretnara metienu, bet Indrašis eleganti trāpīja augšējā stūrī. Tadejs Čimžars ar precīzu metienu atbildēja, bet uzvaras vārtus guva Smirnovs, jo piektajā sērijā Kena Ograjenšeka metienu atvairīja Gudļevskis, tiekot atzīts arī par mača labāko spēlētāju Latvijas valstsvienības rindās. Viesiem labākā spēlētāja lauri tika Maveram.

"Godīgi sakot, likās vieglāk, nekā es biju cerējis," pēc spēles sarunā LTV7 kanālam teica Gudļevskis. "Bija labi sezonas vidū satikties ar čaļiem, apspriesties, pabūt kopā un satuvināties kā komandai. Ātri iejutos spēlē un jutos diezgan komfortabli. Otrajā periodā, es domāju, tā bija pašpārliecinātība. Izgājām laukumā un gribējām parādīt, ka esam labāki, domājām, ka jau parādījām un ar to pietiks. Viņi bišķiņ ieslēdzās nākamajā ātrumā un pievilka, bet arī tādi periodi ir jāmāk nospēlēt," ne visai apmierināts ar komandas sniegumu bija vārtsargs, izsakot gatavību doties laukumā arī piektdien.

Piektdien, plkst.19.30, Latvija krustos nūjas ar Franciju, bet sestdien, plkst.17.30, tiksies ar Baltkrieviju.

Dienas pirmajā spēlē Baltkrievija ar 4:2 (0:1, 3:0, 1:1) pārspēja Franciju, pēdējo ripu raidot jau tukšos francūžu vārtos.

Vārtus uzvarētāju labā guva Andrejs Beļevičs, Mihails Stefanovičs, Nikolajs Suslo un Staņislavs Lopačuks, kura kontā arī rezultatīva piespēle, bet Francijai izcēlās Saša Trejs un Gijoms Leklērs, abas reizes piespēlējot Damjēnam Flerī.

Boba Hārtlija vadītā izlase turnīrā Liepājā piedalās ar diviem vārtsargiem, desmit aizsargiem un 17 uzbrucējiem.

Hārtlijam darbā ar Latvijas izlasi šajā turnīrā asistēs Artis Ābols, Aleksandrs Cicurskis, Maksims Širokovs un Sergejs Kuzņecovs.

Latvijas nacionālā izlase pirmo kopīgo treniņu aizvadīja pirmdien "Volvo ledus hallē", bet otrdien jau devās uz Liepāju.

Latvijas izlases sastāvs Četru nāciju turnīram Liepājā:

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis (bez kluba), Kristaps Nazarovs ("Liepāja);

Aizsargi: Artūrs Salija (Kuņluņ "Red Star", Ķīna), Ralfs Freibergs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Artūrs Kulda (bez kluba), Roberts Mamčics, Uvis Balinskis, Hugo Jansons (visi - Rīgas "Dinamo"), Arvils Bergmanis ("Rīga"), Sandis Smons (Ženēvas "Servette", Šveice), Ričards Birziņš ("Kurbads"), Kristers Freibergs ("Liepāja");

Uzbrucēji: Miks Indrašis (Maskavas "Dinamo", Krievija), Roberts Bukarts (Ostravas "Vīktovice Ridera", Čehija), Rihards Bukarts (Diseldorfas EG, Vācija), Kaspars Daugaviņš, Mārtiņš Karsums (abi - Maskavas "Spartak", Krievija), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Rihards Melnalksnis, Toms Andersons (abi - Langnau "Tigers", Šveice), Bruno Zabis, Romāns Nekļudovs (abi - "Liepāja"), Deivids Sarkanis, Frenks Razgals (abi - Rīgas "Dinamo"), Raimonds Mikus Vītoliņš (Hokeja skola "Rīga"), Sandis Zolmanis, Lauris Bajaruns (abi - "Kurbads"), Kirils Galoha, Nikolajs Jeļisejevs (abi - "Olimp").

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu