Timmas un Bertāna pārstāvētais "Himki" izcīna piekto uzvaru Eirolīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Timma un Rims Kurtinaitis
Jānis Timma un Rims Kurtinaitis Foto: "Khimki" kluba mājas lapa

Latviešu basketbolisti Dairis Bertāns un Jānis Timma ceturtdien ULEB Eirolīgas spēlē guva attiecīgi sešus un piecus punktus, palīdzot Maskavas apgabala "Himki" viesos ar rezultātu 87:73 pārspēt Sanktpēterburgas "Zeņit".

"Himki" uzvarēja "Zeņit" ar 87:73 (28:28, 24:15, 16:17, 19:13).

Pēc līdzīga spēles sākuma viesi izvirzījās vadībā un nosargāja pārsvaru līdz cīņas beigām. Pēdējoreiz mājinieki vadībā bija 13.minūtē, bet pēc Jonasa Jerebko trīspunktu metiena, kas panāca 37:35 "Himki" labā, "Zeņit" neizdevās pat rezultātu izlīdzināt.

Bertāns 13 minūtēs un 17 sekundēs grozā raidīja abus tālmetienus, garām raidot vienīgo divpunktu metienu. 

Viņa kontā bija arī viena rezultatīva piespēle, viena atlēkusī bumba, viena kļūda, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kā arī efektivitātes koeficients seši.

Tikmēr Timma šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu un vienu no septiņiem trīspunktu metieniem, kā arī garām meta abus soda metienus.

Tāpat viņam pa vienai atlēkušajai bumbai un rezultatīvai piespēlei, pa trīs kļūdām un pārķertām bumbām, piecas personiskās piezīmes, izprovocēti divi pārkāpumi un efektivitātes koeficients -5.

Rezultatīvākais "Himki" komandā ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Devins Bukers, bet Aleksejam Švedam 19 punkti un piecas rezultatīvas piespēles. Mājinieku rindās 25 punkti Ostinam Holinsam.

Tā "Himki" bija piektā uzvara septiņās spēlēs, uz laiku paceļoties uz ceturto vietu turnīra tabulā.

Citā spēlē Madrides "Real" viesos ar 75:60 (12:9, 21:18, 16:25, 26:8) apspēlēja Serbijas klubu Belgradas "Crvena zvezda mts".

Madridiešiem 12 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Serhio Ļuļam, 12 punkti Rūdijam Fernandesam un 11 punkti - Valteram Tavarešam. Mājinieku rindās 17 punkti Bilijam Beronam, 14 punkti, sešas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles - Lorenzo Braunam.

Tāpat izbraukumā panākumu svinēja Stambulas "Anadolu Efes", kas Pirejā ar 86:67 (21:24, 32:11, 14:23, 19:9) pieveica turienes "Olympiakos", izcīnot piekto uzvaru un pretiniekiem sagādājot piekto zaudējumu.

Viesiem Vasilije Micičs guva 27 punktus, esot precīzam sešos no deviņiem divpunktu un pieciem no sešiem trīspunktu metieniem. 24 punkti un sešas bumbas zem groziem Šeinam Larkinam. Grieķijas klubam 15 punkti Brendonam Polam un 14 - Georgam Printezim.

Piekto uzvaru izcīnīja un "Himki" ar "Anadolu Efes" turnīra tabulā panāca Telavivas "Maccabi FOX", kas savā laukumā ar 104:78 (21:19, 31:18, 31:18, 21:23) sarūgtināja Berlīnes "Alba".

Telavivas komandai 19 punkti Džona Dibartolomeo kontā, 16 - Skotijam Vilbekinam, bet Vācijas klubam pa 14 punktiem guva Peitons Šiva, kurš izcēlās arī ar astoņām rezultatīvām piespēlēm, un Tailers Kavano.

"Alba" ar vienu uzvaru septiņās spēlēs ir turnīra pastarīte.

Visbeidzot vēlajā ULEB Eirolīgas mačā par līderi vismaz līdz rītdienas spēlēm kļuva Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kas savā laukumā ar 81:74 (14:19, 26:15, 16:19, 25:21) vinnēja Spānijas komandu Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Līgas līdervienībai 15 punktus guva Amedeo Della Valle, 13 - Serhio Rodrigess, pa 12 - Vladimirs Micovs un Maikls Rols, bet viesu rindās 15 punkti lietuviešu izcelsmes kanādietim Nikam Stauskam, pa 13 - Jusufam Folam un Henrijam Pieriam.

Basku zemes klubs ar trim uzvarām pēc ceturtdienas spēlēm ieņem 12.vietu 18 komandu vidū.

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu