"Nu tēvs ir devies prom..." Mārtiņa Ķibilda dēli pabeiguši tēva iesākto raidījuma "Adreses" sēriju (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

8. novembrī Torņakalna baznīcā, Rīgā, notika atvadīšanās no televīzijas raidījumu veidotāja un vadītāja Mārtiņa Ķibilda. Savukārt dienu iepriekš tika publicēta jaunākā raidījuma "Adreses" sērija, kurā uzfilmēti viņa vecākie dēli - Gustavs un Brunis. 

Divas dienas pirms Mārtiņa nāves, Ķibilds bija devies uz Kuldīgu pētīt jaunu objektu. Tā kā raidījumam vēl palika daudz kas nepabeigts, palīgā devās Ķibilda dēli.

"Tēvam bija ļoti svarīgi pabeigt visu iesākto līdz galam. Taču kad sazinājos ar "Adrešu" režisoru Uģi Olti, sapratu, ka tēvam bija teksti un balsis, kuras viņam vajadzēja ierunāt dažas dienas pirms aiziešanas. Lai palīdzētu viņam pabeigt šo pēdējo sēriju, balsis ierunāju es," sērijas sākumā stāsta Gustavs. 

Sērijas sākumā Mārtiņa atvases iemūžinātas pie ēkas Strēlnieku ielā 19, kas ir bijusi viņu pati pirmā dzīves adrese - tajā viņi mitinājušies kopā ar savu tēvu. 

"Tandēmā. Uz vietas - Viņš, no studijas - Es. Pateicu sakāmo līdz galam jeb pielikām punktu "Adresēm". Pētām un vērtējam. Salīdzinām un domājam. Turpinām būvēt tādu pasauli, par kādu sapņoja mans tēvs!" sociālajos tīklos rakstīja Gustavs.

Sērijā ir redzams arī pats Mārtiņš, iemūžināts vien īsi pirms došanās mūžībā. 

Kā ziņots, 26. oktobrī pēkšņi mira televīzijas raidījumu veidotājs un vadītājs Mārtiņš Ķibilds. Žurnālista radinieki sociālajos tīklos bija vēstījuši, ka pāragrās nāves cēlonis bijis akūta koronārā sirds slimība. Ķibilda dzīve pārtrūkusi viesnīcā Amsterdamā.

Ķibilds Latvijas Televīzijā veidojis un vadījis tādus raidījumus kā "Atslēgas", "Adreses" un "Kultūrdeva". Agrāk viņš bijis arī raidījuma "Gribi būt miljonārs?" vadītājs. 

Ķibilds bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs.

Foto: Tuvinieki, draugi un kolēģi Torņkalna baznīcā atvadās no Mārtiņa Ķibilda

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu