"KSI" pret "Logan Paul". Ko profesionālā boksa ringā ir pazaudējuši "jūtūberi"?

"KSI" un "Logan Paul" Foto: Reuters/ScanPix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Jau šonedēļ agrā svētdienas rītā norisināsies otrais boksa mačs starp visā pasaulē pazīstamajiem "jūtūberiem" britu Oladžidu Viljamu Olatundži jebb "KSI" un amerikāni Loganu Aleksandru Polu jeb "Logan Paul". Pirmā abu slavenību cīņa beidzās ar neaizšķirtu, bet šajā reizē abi atlēti ir ieguvuši profesionāļu licences. Ziņu portāls BBC topošo cīņu apskatīja mazliet plašāk.

Kas ir abi bokseri?

"KSI" ir 26 gadus vecs britu "jūtūberis" no Vatfordas Lielbritānijā. Savu karjeru brits uzsāka augšupielādējot video, kuros redzams kā viņš spēlē slaveno sporta datorspēli "FIFA". Augot brita popularitātei, viņš pievērsās arī citiem izklaides "lauciņiem". "KSI" ir ne tikai "jūtūberis", bet arī reperis, aktieris un bokseris.

Olatundži "Youtube" kanālam šobrīd ir 20,5 miljoni abonomentu, kā arī britu slavenība ir daļa no populārās apvienības "Sidemen", kuru kanālam šobrīd 6,5 miljoni abonomentu.

2012. gadā Olatundži tika apsūdzēts par seksistiskām darbībām un izteikumiem pasākumā "Eurogamer Expo". Šajā pasākumā viņš tēloja reportieri un uzdeva nepieklājīgus jautājumus sievietēm.

Video: "KSI" rupjās intervijas "Eurogamer Expo"

Amerikānis Pols ir 24 gadus vecs un nāk no Ohaio štata Amerikā, bet jau ilgāku laiku viņš dzīvo Losandželosā. Popularitāti Pols ieguva platformā "Vine", bet vēlāk viņš pievērsās "jūtūbera" karjerai.

Arī "Logan Paul" savas karjeras gaitā nav izvairījies no negatīvas publicitātes. 2018. gadā amerikānis publicēja video, kurā varēja redzēt mirušu cilvēku bēdīgi slavenajā "Pašnāvību mežā" Japānā.

Kā tas viss sākās?

Fenomens ar "jūtūberu" iesaistīšanos boksā sākās 2018. gada februārī, kad savas nesaskaņas boksa ringā nolēma atrisināt divas no slavenākajām Lielbritānijas "Youtube" personībām Džo Vellers un "KSI". Abi jaunieši cīnījās pēc amatieru boksa noteikumiem un 3 raunda pusē uzvaru izcīnīja KSI.

Pēc cīņas Olatundži bija gatavs cīnīties ar jebkuru amata brāli, bet sevišķi izcēla slavenos amerikāņus Džeiku un Loganu Polus. Nepagāja ilgs laiks, lai amerikānis šim izaicinājumam piekristu un sākās abpusējs otra cīkstoņa regulāras apvainošanas process, kas turpinās vēl šodien. 

2018. gada 25. augustā abi "Youtube" bokseri izgāja ringā un aizvadīja sešu raundu cīņu pēc amatieru noteikumiem, kas noslēdzās ar neizšķirtu. Abi "bokseri" bija manāmi neapmierināti ar rezultātu un spekulācijas par revanša cīņu sākās jau tad. 

Jāpiezīmē, ka pirms vakara galvenās cīņas starp Olatundži un Polu notika cīņa arī starp viņu jaunākajiem brāļiem Dedži Olatendži un Džeiku Polu, kurā uzvaru izcīnīja amerikānis.

Video: "KSI" un "Logan Paul" pirmā cīņa

Ko sagaidīt no cīņas?

Atšķirībā no pirmā dueļa šī cīņa notiks pēc profesionālajiem noteikumiem, kas nozīmē, ka šoreiz nevienam no bokseriem nebūs aizsargājošās galvas maskas. Abiem bokseriem būs jāievēro arī svara limits (89 kilogrami). Zīmīgi, ko šo cīņu izvēlējās popularizēt arī slavenais boksa promoteris Edijs Hīrns. Tieši viņa uzstādījums bija, ka abiem "jūtūberiem" ir jānokārto profesionālā boksa licences.

Daudzi boksa fani uzskata, ka šī cīņa ir izsmiekls boksam, bet Hīrns uzskata, ka tā ir lieliska iespēja boksam piesaistīt plašāku auditoriju, jo abu "jūtūberu" milzīgajā sekotāju bāzē, pēc promotera domām, ir vēl neapgūts potenciāls boksam.

Abu "bokseru" pirmajā dueli ievērojami agresīvāk sāka amerikānis Pols, bet cīņas vidū viņu piemeklēja manāms spēku izsīkums , kas ļāva atlikušos raundus uzvarēt Olatundžī.

Boksa eksperts Stīvs Buncs ir izteicies, ka, viņaprāt, abi bokseri izskatoties ļoti labi un ir spēcīgāki par vairākiem simtiem pieredzējušāku boksa profesionāļu.

Arī jauno bokseru "stūros" būs boksa aprindās atpazīstami vārdi. "KSI" trenē Vidāls Railijs un leģendārā Flojda Mejvezera onkulis un bijušais treneris Džefs Meivezers.

Savukārt, Polam cīņai sagatavoties palīdz ekstravagantais smagsvaru čempions Šanons Brigss.

Pirms cīņas vairums bukmeikeru paredz, ka cīņā triumfēs amerikānis Pols. Ņemot vērā, ka cīņa šoreiz notiks bez galvas sargiem, nebūtu pārsteigums, ja amerikānis pirmajos raundos trāpīs spēcīgu sitienu, kurš cīņu var pabeigt priekšlaicīgi. Amerikāņa priekšrocība būs arī viņa roku garums. Ja Olatundži izdosies izturēt pirmos raundus, cīņa var pagriezties pavisam citā gultnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu