Bijušais NBA treneris Pitino turpmāk vadīs Grieķijas izlasi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Riks Pitino
Riks Pitino Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) treneris Riks Pitino kļūs par Grieķijas izlases galveno treneri, pēc tikšanās ar vietējās federācijas vadību paziņoja speciālists.

Oficiālais paziņojums būs nākamnedēļ, bet jau tagad skaidrs, ka 67 gadus vecais amerikānis vadīs Grieķiju 2020.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Iepriekšējā darba vieta Pitino bija Grieķijas klubs Atēnu "Panathinaikos", kuru viņš vadīja iepriekšējās sezonas otro pusi.

Pitino NBA trenēja no 1989. līdz 1989.gadam, kad viņš vadīja Ņujorkas "Knicks" klubu, kā arī no 1997. līdz 2001.gadam, kad viņa pārraudzībā bija Bostonas "Celtics" vienība.

Tiesa, ar lielākiem panākumiem speciālists izcēlās Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, kur divas reizes kļuvis par čempionu un piecreiz ar savām komandām aizkļuvis līdz finālčetrinieka sacensībām.

Savukārt 2013.gadā Pitino tika uzņemts basketbola Slavas zālē, bet pēcāk viņš iekūlās skandālā, kad pēc izmeklēšanas noskaidrojās, ka Lūivilas universitātei ar slēptiem maksājumiem piesaistīti spēlētāji. Tiesa, trenera loma šajā skandālā netika tieši pierādīta, tomēr viņš no amata tika atlaists.

Iepriekšējos divus gadus Grieķijas izlasi vadīja Tanasis Skurtopuls, grieķiem šī gada Pasaules kausā ieņemot 11.vietu. Iepriekš mediji ziņoja, ka viņš paliks izlases treneru kolektīvā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu