Ministra Jura Pūces sieva apstiprināta par Sabiedrības integrācijas fonda vadītāju (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zaiga Pūce
Zaiga Pūce Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) padome šodien par fonda sekretariāta direktori apstiprināja biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāju , vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) sievu Zaigu Pūci.

Pūci amatā apstiprināja ar septiņām balsīm par, balsojumā nepiedalījās vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministra pilnvarotais pārstāvis, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Edvīns Balševics, savukārt Ministru prezidenta pārstāvis SIF padomē Imants Parādnieks no balsojuma atturējās.

LETA jau vēstīja, ka Pūce uzvarēja konkursā uz SIF sekretariāta direktora amatu,

Kā informēja Valsts kancelejā, Pūce ieguvusi visaugstāko vērtējumu visās trīs konkursa kārtās, kā arī guvusi vienbalsīgu pretendentu atlases komisijas atbalstu. Viņas kandidatūra vēl tiks virzīta apstiprināšanai SIF padomē.

Konkursa uzvarētājai ir ilggadēja pieredze nevalstisko organizāciju (NVO) sektorā - trīs gadus Pūce bijusi ievēlēta NVO un Ministru kabineta sadarbības memoranda padomē, un no tiem divus gadus bijusi Memoranda padomes vadītāja vietniece. Kopš 2016.gada viņa ir Latvijas Pilsoniskās alianses padomes locekle, savukārt no 2017.gada - valdes locekle Laikmetīgās kultūras NVO asociācijā. Pašlaik Pūce ir biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja, un šajā amatā strādā jau kopš 2011.gada 

Pārstāvot Latvijas Pilsoniskās alianses biedru intereses, Pūce ir arī iesaistījusies likumdošanas procesā, piemēram, veicinājusi izmaiņas ziedojumu regulējumā.

Pūcei ir arī pieredze organizāciju stratēģijas izstrādē, kā arī privātā un publiskā finansējuma piesaistē, tostarp Eiropas Ekonomikas zonas finanšu piesaiste, Valsts kultūrkapitāla fonda piesaiste, pašvaldības finansējuma piesaiste. Tāpat konkursa uzvarētājai ir pieredze projektu izstrādē un to vadīšanā, tostarp budžeta un finanšu jautājumu risināšanā.

Pūces dzīvesbiedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs iepriekš ieņēma SIF padomes locekļa amatu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jau paziņoja, ka tas vērtēs minēto situāciju.

Gan SIF vadītāja amata kandidāte, gan Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis žurnālistiem atzina, ka SIF padomes balsojumā par fonda vadītāju nebūs interešu konflikta, jo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs kopš augusta vairs nedarbojas SIF padomē, bet viņa vietā ticis iecelts VARAM valsts sekretārs Balševics.

Pūce aģentūrai LETA iepriekš stāstīja, ka fonda struktūra būtu jāveido ar jomu ekspertiem, līdzīgi kā tas ir Valsts Kultūrkapitāla fondā (VKKF).

"Patlaban SIF ir sadalīts pēc administratīvajām funkcijām, proti, ir vairākas uzraugošās nodaļas. Tomēr SIF strādā ar dažādām jomām, kas nav līdzvērtīgas, piemēram, mediju fonds, NVO fonds, patvēruma meklētāju jautājumi. Ja SIF manā vadībā kļūs par ekspertu integrācijas jomā, tad SIF ir jābūt struktūrai, kas veidota pēc nozarēm, kā VKKF, kas ar savu struktūru un sarežģīto klientu ir veiksmīgs piemērs," klāstīja Pūce.

Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāts ir izpildinstitūcija, kuru vada fonda direktors. Šo amatu līdz šim ieņēma Aija Bauere.

LETA jau vēstīja, ka 30.augustā par SIF padomes priekšsēdētāju tika iecelts kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK). Kopā ar viņu fonda padomē darbojas četri ministri - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, kurš savas pilnvaras deleģējis valsts sekretāram, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) un izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP). Ministru prezidenta pārstāvis fonda padomē ir Parādnieks.

SIF padomē darbojas arī biedrības "Veselības un sociālais serviss "Artemīda"" valdes priekšsēdētāja Jolanta Eihentāle, biedrības "Eiropas Latviešu apvienība" pārstāvis Latvijā Rinalds Gulbis, biedrības "Kim?" izpilddirektore Laima Ruduša, biedrības "Kurzemes NVO atbalsta centrs" valdes priekšsēdētāja Inese Siliņa un biedrības "Izglītības iniciatīvu centrs" direktore Daiga Zaķe.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu