Patriotu nedēļā: Latviskie elementi mājoklī

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JYSK

Šo nedēļu nu jau dēvē par "Patriotu nedēļu" par godu Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas dienai. Šie svētki mijas ar Adventes tuvojošos noskaņu un Ziemassvētku sajūtu, ko rada izgaismotie un izrotātie pilsētas mājokļi. Ievies savā mājoklī patriotisku noskaņu ar interjera palīdzību.

Galda rotājumi un galdauts

Daudzas ģimenes Lāčplēša dienu un 18. novembri atzīmē ar bagātīgu svētku mielastu, kas savukārt dod iemeslu ģimenes galvām vai bērniem izpausties pēc sirds patikas. Pēc tam, kad sastādi ēdienkarti, izplāno, kā klāsi galdu. Patriotiskām noskaņām izvēlies tumši sarkanus rotājumus, kurus kombinē ar baltajiem toņiem, piemēram, baltiem ziediem. Galda iekārtojumā vari izvēlēties arī askētiskus un piezemētus dekorus, piemēram, koka traukus, piekarināmas koka latviešu zīmes un linu galdautus. Ja nevēlies iespringt, Latvisku noskaņu piešķirs tumši sarkans galdauts, bet klājumam izvēlies baltus traukus, caurspīdīgus stikla svečturus, zelta piederumus un stikla vāzes ar baltiem ziediem.

Foto: JYSK

Sveces, svečturi un patriotiskās lentītes

Ne tikai galdu var pārvērst par patriotisku simbolu, bet izrotāt visu mājokli. Šim nolūkam izvēlies neitrālus svečturus vai iegādājies sarkanbaltas sveces un izliec tās uz galdiem, palodzēm vai kumodēm. Papildini svečturus ar patriotiskām lentītēm - uzsien banti uz svečtura, tādējādi padarot ikdienišķu dekoru par latvisku rotājumu. 

Foto: JYSK

Ēdieni patriotiskajās krāsās

Amizantam izskatam, pagatavo mielastu, kas būs ieturēts sarkanbaltajos toņos, piemēram, uzcep sarkanbaltu "samta" kūku un servē to uz gaiša vai pelēcīga šķīvja. Tāpat vari palutināt ģimeni ar sarkanbaltu sorbertu - pasniedz vaniļas saldējuma bumbiņu, kas pārklāta ar saldētām dzērvenēm, zemenēm, mellenēm un ķiršiem vai samaltu ogu mērci. Ēdienu var izmantot arī kā rotājumu - stikla traukā saber konfektes sarkanos un baltos papīrīšos.

Foto: JYSK

Pledi

Novembris ir periods, kad vēsums ienāk ikvienā mājoklī, tāpēc parūpējies par ģimeni un viesiem un uz dīvāniem izliec pledus, kurus ikviens drīkstēs izmantot, lai sasildītos. Patriotu nedēļā piemeklē sarkanbaltus pledus, kas piešķirs mājoklim papildus latvisko noskaņu. 

Foto: JYSK

Ziedi

Gluži tāpat kā sveces, arī ziedi var kalpot kā unikāls latvisks dekors. Izrotā mēbeles, galdus, kumodes, palodzes ar sarkanbaltu ziedu pušķiem. Izvēlies ziediem neitrālu krāsu vāzes, lai tās ļauti izcelties tumšsarkano un balto ziedu buķetēm. 

Foto: JYSK

Apgaismojums

Svētku galds un arī patriotu nedēļas vakari būs tīkamāki un maigāki vieglā un piezemētā apgaismojumā. Izvēlies mājokli izrotāt ar gaismiņu virtenēm, laternām, galda vai stāvlampām. Ņem vērā, ka šis laiks mijas ar adventi, tāpēc nebaidies ielaist mājoklī vieglu Ziemassvētku atmosfēru ar lampiņu virteņu palīdzību. 

Foto: JYSK
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu