ANO Starptautiskā tiesa atzīst savu jurisdikciju Ukrainas prasībā pret Krieviju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Savienības un Krievijas karogi Latvijas Krievu savienības pārstāvju rīkotā mītiņa un gājiena "pret politisko un militāro teroru Ukrainā" laikā pie ES pārstāvniecības ēkas Aspazijas bulvārī
Eiropas Savienības un Krievijas karogi Latvijas Krievu savienības pārstāvju rīkotā mītiņa un gājiena "pret politisko un militāro teroru Ukrainā" laikā pie ES pārstāvniecības ēkas Aspazijas bulvārī Foto: Foto:Ieva Lūka/LETA

ANO Starptautiskā tiesa piektdien, 8. novembrī, atzinusi, ka Ukrainas prasības izskatīšana pret Krieviju par terorisma finansēšanas aizlieguma pārkāpšanu un par rasu diskrimināciju ir tās jurisdikcijā.

Tas nozīmē, ka Starptautiskā tiesa skatīs lietu pret Krieviju par prokrievisko kaujinieku apbruņošanu Ukrainas austrumos un par tatāru un citu etnisko minoritāšu tiesību ierobežošanu pēc Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksijas.

Tomēr lietas izskatīšana, domājams, vilksies mēnešiem, ja ne gadiem ilgi.

Tiesas priekšsēdētājs Abdulkavi Jusufs uzsvēris, ka piektdienas lēmums attiecas vienīgu uz jautājumu par jurisdikciju un nekādā veidā neskar Ukrainas prasības būtību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu