Bijušais UEFA vadītājs Platinī cer atgūt prāvu naudas summu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Bijušais Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī uzsācis darbu pie tā, lai atgūtu vairākus miljonus eiro, tostarp prēmijas un juridiskās nodevas, piektdien ziņu aģentūrai AFP paziņoja pats francūzis.

Platinī oktobrī noslēdzās četru gadu diskvalifikācija, kas viņam tika piešķirta par dalību nelikumīgā naudas pārskaitījumā, kas tika saņemts no bijušā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta Zepa Blatera.

Abas amatpersonas pēc tam vērsās FIFA Apelāciju komitejā, kas soda sankcijas abiem samazināja par diviem gadiem. Platinī arī pēc soda samazināšanas neapstājās un turpināja cīņu par to, lai diskvalifikācija tiktu pilnībā atcelta, tomēr tas beidzās nesekmīgi. Tomēr no sākotnējiem astoņiem gadiem, Platinī beigās nācās izciest vien četru gadu sodu.

Kā vēsta, kāda Platinī tuvu stāvoša persona, francūzis kopumā plāno atgūt ap 7,2 miljoniem eiro. Pats Platinī šo informāciju neapstiprināja.

"Ar sava advokāta palīdzību es vēlos panākt, lai daži līguma elementi tiktu izpildīti," teica Platinī, kurš norādīja, ka vēlas atgūt naudu, kas viņam pienākas par ieguldīto darbu 2016.gada Eiropas čempionātā futbolā.

Francūža advokāts Vincents Solari apstiprināja, ka jau ir uzsāktas legālās darbības. "Esam pieprasījuši naudas atmaksu, kas, mūsuprāt, pienākas Platinī, jo to paredz noslēgtais līgums," teica advokāts.

Platinī diskvalifikācija noslēdzās 6.oktobrī, un jau iepriekš viņš norādīja, ka labprāt atgrieztos futbola sabiedrībā. Viņa vārds tika minēts 2023.gada FIFA prezidenta vēlēšanās, kam atbalstu pauda šobrīdējais UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu