Atklājas jaunas detaļas par Bolderājā izvarotās pusaudzes slepkavību (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere / LETA

Pagājušonedēļ Valsts policija (VP) pabeidza izmeklēšanu lietā par piecpadsmit gadus vecas meitenes slepkavību, kas tika izdarīta šā gada jūnijā Bolderājā. Izmeklēšanas laikā ir iegūta informācija, ka bojāgājusī meitene tikusi izvarota un vēlāk nogalināta, portālu "Apollo" informēja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska. Raidījums "Degpunktā" atklāj jaunas detaļas par noziegumu.

Rīta agrumā pie tilta, kas savieno Daugavgrīvu un Bolderāju, krastā uzpeldēja puskails cilvēka līķis. Vietējie makšķernieki, kas ķēra Buļļupē zivis, bija pirmie, kas ieraudzīja šo nepatīkamo skatu. Dažu minūšu laikā notikuma vietā piebrauca trafarēts pašvaldības policistu busiņš, bet mirklī vēlāk ugunsdzēsēji un Valsts policijas izmeklētāji.

Likumsargiem nebija ne mazāko šaubu, ka ir pastrādāts noziegums, un no operatīvas noziedznieka aizturēšanas bija atkarīga visā turpmākā izmeklēšanas gaita. Atklājās, ka upē noslīkušais cilvēks ir pavisam jauna 15 gadus veca meitene, kura tika nožņaugta un iemesta ūdenskrātuvē.

Noziedznieka noskaidrošanai un meklēšanai policisti veltīja prāvus resursus un pāris stundu laikā atrada divus aizdomās turamos. Tie izrādījās 28 un 20 gadus veci vīrieši, Bolderājas iedzīvotāji, kuri bija ar upuri pazīstami. Viņi nonāca policijas iecirknī un nopratināšanas laikā atzinās izdarītajā. Izrādās, ka zvērīgās rīcības iemesls, laupīt jaunas meitenes dzīvību, bija saistīts ar pierādījumu slēpšanu – upuris sākotnēji piedzirdīts un ar varu iesaistīts seksuālā kontaktā.

Pēc "Degpunktā" rīcībā esošās informācijas izvarošana notika turpat netālu, vienā no apkaimes namiem, taču likumsargi konkrētu vietu neatklāj. Nav zināms, vai nozieguma brīdī upuris sauca pēc palīdzības, vai vīrieši meiteni bija tik stipri piedzirdījuši, ka viņa vairs nevarēja pateikt ne vārda.

Policisti piebilst, ka aizturētajiem agrāk problēmu ar likumu nebija, neviens līdz šim nebija saukts pie kriminālas atbildības.

Jau ziņots, ka šā gada 18. jūnija rītā VP saņēma izsaukumu no kāda makšķernieka, kurš ziņoja, ka Rīgas mikrorajonā Bolderājā, Buļļupes kanālā, pamanījis mirušu cilvēku. Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, saņemtā informācija apstiprinājās - tika atrasts 2004. gadā dzimušas meitenes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti nekavējoties uzsāka vainīgo meklēšanu un pēc dažām stundām tos noskaidroja un aizturēja. Aizdomās turētie ir 1991. un 1999. gadā dzimuši vīrieši, kuri pazinuši bojāgājušo pusaudzi. Neviens no viņiem iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Abiem vīriešiem tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Rekonstruējot nozieguma gaitu, tika noskaidrots, ka naktī no 17. uz 18. jūniju jauniešu kompānija, tajā skaitā abi aizturētie vīrieši un cietusī, Bolderājā, aizturēto vīriešu dzīvesvietā lietojuši alkoholiskos dzērienus, kur meitene vēlāk tika nogalināta. Pēc nozieguma vīrieši viņas ķermeni aiznesuši uz Buļļupes kanālu un tur iemetuši ūdenī.

Ekspertīzes rezultāti liecina, ka meitenes nāve iestājusies no kombinētas mehāniskas asfiksijas, kā arī viņai konstatētas vardarbīgas dzimumtieksmes apmierināšanas pazīmes. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka meitene, iespējams, nogalināta, lai slēptu izvarošanas faktu.

Pēc visu nepieciešamo pirmstiesas izmeklēšanas darbību veikšanas 2019. gada 28. oktobrī kriminālprocesa materiāli tika nosūtīti Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 159. panta trešajā daļā (par tādas personas izvarošanu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu) un 117. panta 8., 10., 12. punktos (par slepkavību, ja tā izdarīta nolūkā slēpt citu noziedzīgu nodarījumu, ja to izdarījusi personu grupa un ja noslepkavots nepilngadīgais) paredzētajām noziedzīgu nodarījumu sastāva pazīmēm pret divām aizdomās turētām personām.

Par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 159. panta trešajā daļā, likums paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem, un par Krimināllikuma 117. panta 8., 10., 12. punktos minēto noziedzīgo nodarījumu - mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Noskaties sižetu!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu