Svinot Berlīnes mūra krišanas gadadienu, Eiropas mūzikas naktī Vācijā uzstāsies arī Gobziņš

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šovakar Berlīnē, svinot 30.gadadienu kopš Berlīnes mūra krišanas, norisināsies Eiropas mūzikas nakts, un tajā piedalīsies arī projekts no Latvijas "The Room" un mūziķis Roberts Gobziņš, informēja Latvijas vēstniecībā Vācijā.

Vēstniecībā uzsver, ka svinībās nozīmīgu vietu ieņem Baltijas ceļš un Trešās atmodas notikumi Latvijā. 

"Baltijas ceļš un Berlīnes mūra krišana ir savā starpā cieši saistīti procesi, par kuriem Vācijā bieži dzirdam atziņu, ka bez pirmā otrais nemaz nebūtu bijis iespējams. Atzīmējot šo notikumu 30. gadadienu, atminamies, cik svarīga loma šajos procesos bija mūzikai - no Dziesmotās revolūcijas līdz pat avangardistiskās elektroniskās mūzikas skaņām, kas satricināja autoritāros režīmus no iekšienes, dzenot plaisas Dzelzs priekškarā," komentēja Latvijas vēstniece Vācijā Inga Skujiņa.

Pēc viņas domām, Latvijas plašā pārstāvniecība Berlīnes oficiālajos pasākumos ir simboliska un atgādina Latvijas nozīmīgo lomu Eiropas atkalapvienošanā.

Eiropas mūzikas nakti koncertā pie Brandenburgas vārtiem ieskandinās vācu elektroniskās mūzikas zvaigzne "Westbam", kuram uz skatuves pievienosies latviešu mūziķis "Eastbam" jeb Roberts Gobziņš.

Tāpat Eiropas klubu naktī no Latvijas piedalīsies klubu projekts "TheRoom", kurš aizsākās 2013. gadā kā vienreizējs slēgtais pasākums, ar laiku pāraugot regulārā notikumā. Kopā ar partneriem - Vācijas mūzikas izdevniecību "Get Physical Music" - Berlīnes publikai tiks piedāvāta īpaša programma ar vadošajiem Latvijas un Berlīnes elektroniskās deju mūzikas māksliniekiem. Līdzās "The Room Live" svētku programmā būs pārstāvēti arī citu 27 Eiropas valstu vadošie klubi.

Eiropas klubu nakts ievadā pasākuma apmeklētājiem tiks piedāvāts filmas "Deju laikmets" ("Era of Dance") īpašais seanss. Filma ir viens no pēdējo gadu ievērojamākajiem deju mūzikas vēstures kino darbiem Latvijā, kas piedzīvojusi pirmizrādi 12 starptautiskos kinofestivālos.

Vēsturisko Eiropas mūzikas nakti rīko Berlīnes deju klubu apvienība "Clubcommission Berlin" un atbalsta Vācijas Ārlietu ministrija un Gētes institūts. Pasākumi norisināsies no plkst. 22 dažādās Berlīnes vietās. Pasākumu atklās Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss.

Šodien aprit 30 gadu kopš Berlīnes mūra krišanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu