Ieslodzītais ASV apgalvo, ka izcietis mūža ieslodzījumu, jo uz brīdi bija "miris" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums. Ilustratīvs attēls.
Cietums. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

ASV tiesa atteikusies no ieslodzījuma atbrīvot vīrieti, kurš apgalvoja, ka ir izcietis savu mūža ieslodzījumu brīdī, kad uz neilgu laiku "nomira", vēsta britu raidorganizācija BBC.

66 gadus vecajam Bendžaminam Šrēberam 1996. gadā tika piespriests mūža ieslodzījuma bez iespējas uz pirmstermiņa atbrīvošanu par vīrieša nosišanu. Viņš apgalvojis, ka viņa cietumsodam bija jābeidzas, kad pirms četriem gadiem vīrieša sirds apstājas veselības problēmu dēļ, neskatoties uz to, ka viņš tika atdzīvināts.

Tomēr tiesneši nolēma, ka Šrēbera pieteikums - kaut gan oriģināls - bija "nepārliecinošs". Viņi sacīja, ka ir "maz ticams", ka viņš ir miris, jo Šrēbers pats bija parakstījis tiesā iesniegtos dokumentus.

2015. gadā nierakmeņu dēļ Šrēberam izveidojās sepse jeb asins saindēšanās. Ārstiem slimnīcā nācās vīrieti reanimēt, un viņš pilnība atlaba un tika nogādāts atpakaļ cietumā.

Šrēbera pagājušajā gadā iesniegtajā prasībā viņš apgalvo, ka ticis reanimēts pret paša gribu un viņa īslaicīgā "nāve nozīme, ka tehniski mūža ieslodzījums ir beidzies.

Apgabala tiesa lēma Šrēberam par sliktu, tādēļ viņa advokāts vērsās štata apelācijas tiesā. Trešdien, 6. novembrī, apelācijas tiesa atzina apgabala tiesas lēmumu. Tā piebilda, ka Šrēbera cietumsods nebūs beidzies, līdz tiesu medicīnas eksperts nebūs formāli viņu paslidinājis par mirušu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu