Ārsti izglābj maskavieti, kura ķermeņa temperatūra nokritusi līdz 26 grādiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ātrā palīdzība Krievijā. Ilustratīvs attēls.
Ātrā palīdzība Krievijā. Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Maskavas ārsti izglābuši kādu vīrieti, kura ķermeņa temperatūra bija vien 26 grādi, atsaucoties uz "Ren TV", vēsta Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Vīrietis esot atrast netālu no savas dzīvesvietas 7. novembra rītā.

Aculiecinieki uzreiz izsaukuši mediķus, kas vīrieti nogādājuši slimnīcā. Par laimi ārstiem izdevās viņu glābt.

Ķermeņa atdzišana jeb hipotermija iestājas, kad cilvēka ķermeņa temperatūra ir zemāka par 35 grādiem pēc Celsija. Tā ir bīstama veselībai un dzīvībai, jo, ķermeņa temperatūrai krītot, orgāni un nervu sistēma nav spējīgi normāli funkcionēt. 

Ķermeņa temperatūrai nokrītot zem 28 grādiem, cietušais var būt ļoti auksts, ciets, var nebūt novērojama elpošana un pulss - ārēji cilvēks var likties miris.

Zemākā temperatūra, kas fiksēta dzīvam cilvēkam, ir 13,7 grādi pēc celsija. 1999. gadā 29 gadus vecā Anna Bogenholma slēpojot ielūza aizsalušā upē. Viņa zem ūdens pavadīja 80 minūtes.

Ārstiem neizdevās noteikt jebkādas dzīvības pazīmes, taču viens no mediķiem nolēma - pirms pasludināt, ka Bogenholma ir mirusi, viņas ķermeņa temperatūrai jāpaaugstinās līdz normālai. Nākamajā dienā viņas sirds pati atsāka sisties, turklāt sievietei izdevās pilnīgi atlabt.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu