Latvijā dibina jaunu Pareizticīgo baznīcu, par ko ir sašutuši paši pareizticīgie (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ludzas pareizticīgo baznīca.
Ludzas pareizticīgo baznīca. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Oktobra beigās Latvijā dibināta jauna Konstantinopoles patriarhātam pakļauta autonoma Latvijas Pareizticīgo baznīca, liecina portālā "Firmas.lv" pieejamā informācija.

Kā reliģiskās organizācijas amatpersona norādīts Viktors Kontuzorovs, Dailis Jākobsons, Gunta Jākobsone, Ina Grigorjeva, Līga Lapiņa, Dace Ošeniece, Jānis Vecozols, Pavels Tulubjevs, Ivars Reide un Larisa Vingre.

Vairāki cilvēki jau iepriekš bijuši saistīti ar organizācijām, kas saistītas ar reliģiju. Piemēram, Kontuzarovs ir amatpersona arī labdarības asociācijā "Žēlsirdības nams" un Svēto mocekļu Borisa un Gļeba Latvijas Pareizticīgā (autonomā) draudzē, Vecozols darbojies Rīgas Dievmātes pasludināšanas Latvijas Pareizticīgajā (autonomajā) draudzē, Ošeniece - Svētītāja Nikolaja Latvijas Pareizticīgajā (autonomajā) draudzē, bet Grigorjeva - Visu sērojošo prieka Latvijas Pareizticīgajā (autonomajā) draudzē.

Par jaunas pareizticīgo organizācijas dibināšanu sašutusi ir Latvijas Pareizticīgā baznīca. Tā skaidro, ka jaunreģistrētās reliģiskās organizācijas vadītāju Kontuzorovu Latvijas Pareizticīgās baznīcas Maskavas Patriarhāta koncils 1997.ngadā izslēdzis no Pareizticīgās baznīcas.

"Šo izslēgšanu (atšķiršanu) atzinusi visa pareizticīgā pasaule. Kopš tā brīža un līdz pat šai dienai Viktors Kontuzorovs nav uzskatāms par pareizticīgo un viņam nav nekādas saistības ar svēto pareizticību," uzsver Latvijas Pareizticīgā baznīca.

Patlaban Latvijā ir reģistrēta Latvijas Pareizticīgā baznīca, taču pēc Kontuzorova iniciatīvas ir tikusi reģistrēta vēl viena jauna reliģiskā organizācija. Latvijas Pareizticīgajā baznīca uzsver, ka tās ir divas savstarpēji nesaistītas juridiskās personas, un no jauna reģistrētajai organizācijai nav nekādas saistības ar Latvijas Pareizticīgo baznīcu Maskavas patriarhātā.

"Visas ziņas par mūsu baznīcas pāreju vai pārcelšanu uz Konstantinopoli ir uzskatāmas par nepatiesām un melīgām, ko radījušas pareizticībai naidīgas personas," apgalvo Latvijas Pareizticīgā baznīca.

Latvijas Pareizticīgā baznīca aicina visus tās piederīgos "neļauties un neticēt šiem provokatīvajiem paziņojumiem, jo visi šie izdomājumi ir vērsti ne tikai pret Latvijas Pareizticīgo baznīcu, bet arī pret katru pareizticīgu cilvēku Latvijā".

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu