"Mediju politika Latvijā ir izgāzusies." Raidījums "Nekā personīga" par notiekošo LNT un TV3 (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

Svētdien, 10. novembrī, raidījuma "Nekā personīga" žurnālisti raidījuma izskaņā pauda savu viedokli par šīs nedēļas notikumiem LNT un TV3 sakarā.

» "Mēs esam likvidēti." LNT Ziņu dienesta kolektīvs pauž savu reakciju par telekanālu apvienošanu

"Pašā noslēgumā  gribējām izteikt savas pārdomas par to, kas šonedēļ notiek mūsu mājās. Daudzi soctīklos ironizē, ka LNT slēgšana rāda, kāds  ir kapitālisms. Un nevajagot par to pārdzīvot. Iespējams. Bet ir kāda būtiska nianse. Notiekošais parāda to, cik mūsu - žurnālistu - darbs tik mazā tirgū kā Latvija ir neaizsargāts."

"Prozaiski runājot, dažu stundu laikā ir iespējams "izslēgt gaismu" vienā no senākajiem un pamatīgākajiem ziņu dienestiem Latvijā. Tieši tik trausla ir tā Satversmē nostiprinātā vārda brīvība."

"Saeimā par šo jomu atbild cilvēki, kuriem maigi sakot ir interesants viedokli par to, kā jāstrādā medijiem un žurnālistiem.  Atbildīgais Kultūras ministrs uz visiem jautājumiem - arī šo - atbild iepriekš iemācītas neko neizsakošas frāzes. Un atbildīgā padome - par šo veidojumu šobrīd droši vien nav jēgas pat runāt.

Mediju politika Latvijā ir izgāzusies. No žurnālistikas kvalitātes viedokļa šādas būtiskas pārmaiņas notiek laikā, kad nav neviena, kurš ar savu vārdu un autoritāti varētu nostāties žurnālistu pusē."

"Mums ir no tiesas ļoti žēl LNT kolēģu, kuriem daudziem no sirds iemīļotā darba vieta ir jāpamet. Mums ir žēl arī par tiem aizkadra cilvēkiem, kurus jūs ikdienā neredzat, bet bez viņiem, mēs ar jums nevarētu sarunāties. Un kā uzzinām šodien - atlaišanas LNT ir tikai sākums. Un drīzumā ardievas darbam nāksies teikt daudziem no mūsu kolēģiem TV3."

» LŽA: LNT ziņu dienesta likvidēšana ir pēdējās desmitgades sliktākais notikums elektronisko mediju nozarē

"Ja šis orkāns, kas gāžas pāri LNT un TV3 nozīmētu uzlabotu žurnālistikas kvalitāti, izcilus jaunus raidījumus, būtiskas reformas, skatītāji būtu tikai ieguvēji. Bet šobrīd visi LNT un TV3 cilvēki ir kļuvuši par mērvienībām ekseļa tabulās. Un ja godīgi - reti kurš šeit saprot - kas īsti notiek. Un no šī visa cietīsit jūs. Jo patiesību iespējams noskaidrot, kad pastāv diskusija un viedokļu dažādība. To pieņemts dēvēt par vārda brīvību un demokrātiju.""

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu