Bezpajumtnieks tiesā uzvar Rīgas domi. Pašvaldībai jāizmaksā kompensācija gandrīz 1000 eiro apmērā (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Kāds bezpajumtnieks nupat uzvarējis tiesā Rīgas domi, un pašvaldībai vīrietim jāizmaksā kompensācija gandrīz 1000 eiro apmērā, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Strīds izcēlies par to, ka vienā no Rīgas patversmēm iekštelpās smēķēts un amatpersonas uz vīrieša sūdzībām nereaģējušas. Bezpajumtnieks vērsies arī Rīgas domē, taču neticis sadzirdēts. Administratīvā rajona tiesa šādu rīcību atzinusi par prettiesisku.

Administratīvā rajona tiesas tiesnese Līga Hāzenfuse raidījumam "Panorāma" skaidro:

"Pieteicējs ir otrās grupas invalīds ar smagiem ierobežojošiem funkcionāliem traucējumiem. 2018. gadā pieteicējs kopā 93 dienas uzturējās patversmē Maskavas ielā. Tiesā ar pārliecinošiem pierādījumiem pierādīts, ka kopumā šajā laika posmā vienā no labierīcību telpām tika pieļauta smēķēšana."

Tiesnese lēma, ka vīrietim ir jāizmaksā kompensācija desmit eiro apmērā par katru patversmē pavadīto nakti.

"Tiesa pieteicējam piešķīra atlīdzinājumu 930 eiro apmērā. Tika ņemti vērā tādi būtiski fakti, kā pārkāpums noticis ilgstoši - teju trīs mēnešus -, no atbildētāja puses šis pārkāpums netika novērsts, un faktu, ka pieteicējs ir otrās grupas invalīds."

Nedz Rīgas patversme, nedz RD Labklājības departaments intervijai ar "Panorāma" nepiekrita, sakot, ka spriedumu pārsūdzēs. Ja būs nepieciešams, tad pat līdz Augstākajai tiesai.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu