Indra Salceviča skarbi nosoda sievietes, kuras izmanto "fotošopu" (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

TV personība un blogere Indra Salceviča sociālajos tīklos dalījās ar savām pārdomām par to, kādēļ sievietēm nevajadzētu fotogrāfijās pārveidot savas formas. 

Salceviča rakstīja, ka cilvēkiem vajadzētu lepoties ar saviem ķermeņiem, nevis censties tos mākslīgi pārveidot "fotošopā". 

"Es jums izstastīšu patiesību. Neviens "fotošops" neglābs jūs no realitātes. Kāda jēga bildē ievilkt vēderu, noņemt zodu, izgludināt ādu, ja realitātē nav filtru, ko uzlikt uz redzamā. Es tāpat Tevi redzēšu uz ielas un ballītēs tādu, kāda Tu patiesībā esi! Es domāju, ka "fotošopa" radītājam ir jāuzņemas atbildība par cilvēka prāta čakarēšanu. Gaismu vai filtrus es saprotu. Bet tās ķermeņa formu kropļošanas! Nu cik var? Ja jau tik ļoti sabiedrība uztraucas par dabu, ieviešot zero waste, vegan un citas dzīves filozofijas, tad kāpēc mēs turpinām noliegt visu dabīgo un īsto, to visu laiku uzlabojot līdz pārcentībai," rakstīja Salceviča.

Komentāros blogere saskārās ar divējādām reakcijām. Kamēr viena daļa sieviešu Salcevičai pilnībā piekrita, bija arī tādas, kuras šādu rīcību attaisnoja ar vēlmi izskatīties labāk. 

"Paralēli mums jāmācās arī būt iecietīgākiem pret citu nepilnībām. Dzīvē, televīzijā, internetā. Jo padomājam - no kurienes tad cēlusies šī nepieciešamība būt perfektai, nevainojamai? Katrai no mums droši vien nācies kaut reizi nu vismaz privātās sarunās ar draudzenēm klačojoties ko neglaimojošu par kādu atzīmēt, kur nu vēl domās. Tā teikt, paskatāmies no kurienes šim procesam aug kājas," rakstīja dziedātāja Linda Leen. 

Viņas komentāram atbildēja arī Salceviča: "Protams! Tā klačošanās jau ar ir tikai tāpēc, ka sievietes visu laiku salīdzina vienu ar otru vai ar sevi! Un standartu kultivēšanā žurnāli ir pirmajā vietā un ne tikai tie kultivē kā ir jāizskatās, bet arī to kādai jābūt ideālajai sievai, mammai un labākai mīļākajai. Sapotē un iepotē un liek meklēt sevī nepilnības un tiekties pēc kaut kā kas reizēm daudzu iemeslu dēļ nav iespējams."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indra Salcevica (@indrasalcevica) on

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu