Sitiens pa seju un konstanti aizvainojumi. Stīvs Kers stāsta par spēlēšanu kopā ar leģendāro Džordanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: Reuters/ScanPix

Maikls Džordans daudzu acīs ir visu laiku labākais basketbola spēlētājs. Vairums apskatnieku un bijušo spēlētāju atzīst, ka leģendārais basketbolists ir bijis arī ļoti prasīgs un agresīvs komandas biedrs. Bila Simonsa "Book of Basketball" podkāstā Stīvs Kers atzina, ka komandas biedriem no Džordana esot bijis pat bail.

Stīvs Kers un Maikls Džordans bija komandas biedri no 1995./1996. līdz 1997./1998. gada sezonai. Kopā abi spēlētāji izcīnīja trīs titulus. Kers bija viens no spēlētājiem, kuru Džordans cienīja visvairāk. 

Džordana cieņu bija jānopelna. Gan treniņos, gan arī spēlē. Kers atzīst, ka laiks, ko abi spēlētāji pavadīja pārstāvot Čikāgas "Bulls" esot bijis fascinējošs, jo Džordana, kā līdera stils esot bijis ļoti neierasts.

"Daudz vieglāk bija spēlēt kopā ar Timu Dankanu," Kers atminējās savus gadus "Spurs" sistēmā. "Atceros, ka pēc tam, kad ar "Spurs" izcīnījām titulu, teicu trenerim Popovičam, ka ir ļoti atšķirīgi būt Dankana un Džordana komandas biedram. Ar Dankanu bija sajūta, ka viņš spēlē kopā ar tevi. Ar Maiklu bija citādā - reizēm šķita, ka viņš spēlē pret tevi."

Video: Stīva Kera čempiona titulu nesošais metiens 1997. gada finālā

Bet šī brīža "Warriors" treneris atzina, ka Džordana skarbajai attieksmei treniņos bija pamatots iemesls.

"Cilvēki no viņa nāvīgi baidījās. Maikls laukumā dominēja ne tikai kā spēlētājs, bet arī kā personība. Pretspēlētāji bija zaudējuši jau pirms Maikla iziešanas laukumā," pretspēlētāju bailes no Džordana atminējās Kers.

"Būt Maikla komandas biedram bija neticama pieredze. Tev bija jāuzņemas atbildība par saviem pienākumiem. Mēs visi zinājām, ka viņš pret mums būs nejauks un nežēlīgs. Zinājām, ka katrā treniņā viņš centīsies komandas biedrus aizvainot. Bet tam visam bija lielisks pamatojums: Ja tu nevari izturēt spriedzi treniņā, tad NBA spēlē tev nav nekādu izredžu. Uzskatu, ka viņam bija taisnība," turpināja Kers.

Video: Džordana "Pēdējais metiens"

Kers neslēpa, ka Džordans viņa karjeru pacēla jaunā līmenī. Viņš uzskata, ka bijušais komandas biedrs uzlaboja viņa sniegumu tieši no mentālā aspekta.

"Šeit nav runa tikai par to, ka tiku pie brīvākiem metieniem, jo Maiklam pretinieki pievērsa ļoti daudz uzmanības. Runa ir par spēles mentālo pusi. No Džordana es iemācījos nebaidīties. Maiklu nekad nesatrauca neveiksmes un tas bija patiešām apbrīnojami. Tā ir īpašība, ko centos pārņemt no viņa," par Džordana ietekmi uz viņa karjeru stāstīja Kers.

"Treniņus kopā ar Maiklu nevar pat likt vienā teikumā ar mūsdienu treniņiem. Tie bija ļoti, ļoti intensīvi. Tas tā bija, jo Maikls tā vēlējās," atminējās bijušais "Bulls" spēlētājs.

Kers, kā jau minēts, bija spēlētājs, kuru Džordans patiesi cienīja. Bet Keram šo cieņu nācās nopelnīt ar fizisku spēku. Kādā no ierasti intensīvajiem treniņiem Džordans bija neapmierināts ar saspēles vadītāja darbībām un pagrūda viņu. Kers, neskatoties uz to, ka viņa fiziskie parametri ievērojami atpalika no Džordana, viņu pagrūda pretī. 

Uz šādu Kera izgājienu Džordans reaģēja sev tipiskā manierē. Viņš, nedomājot, Keram iesita pa seju!

Incidentā iejaucās komandas biedri un Keram nebija iespēja atbildēt. Viņš uzskata, ka šāds konflikta iznākums ir nācis tikai par labu spēlētāju attiecībām. Pēc tam Džordans esot aprunājies ar Keru un atvainojies viņam. Bijušais saspēles vadītājs uzskata, ka tajā dienā viņš iemantoja slavenā komandas biedra cieņu.

"Es iestājos par sevi un no tās dienas manas attiecības ar Maiklu bija pavisam citādākas," teica Kers.

Sarunas nobeigumā Kers piebilda: "Ar Maiklu spēlēt kopā bija fascinējoši, bet grūti."

Video: Džordana 50 visu laiku efektīgākās epizodes

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu