Foto un video: Simtiem cilvēku piedalās Lāčplēša dienas pasākumos Rīgā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2019. gada 11. novembrī aprit 100 gadi, kopš Latvijas armija atbrīvoja Rīgu no Bermonta karaspēka. Pasākumam par godu Rīgā notika dažādi pasākumi, kas pulcēja simtiem cilvēku.

Lāčplēša dienas lāpu gājienā no Rīgas Brāļu kapiem līdz Brīvības piemineklim šodien piedalījās apmēram 1500 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir jaunieši un bērni.

Gājiena dalībnieki pie tā sākuma punkta - Svētās uguns altāra - pulcējās jau pirms plkst. 17, lai piedalītos piemiņas brīdī, kā arī no altāra aizdegtu savas lāpas. Tāpat dalībnieki nolika sveces pie Mātes Latvijas tēla un brīvības cīņu dalībnieku kapiem.

Sākoties gājienam, tā dalībnieki ceļa laikā dziedāja dažādas karavīru dziesmas.

Pēc gājiena notika arī citi pasākumi - Uguns plosta palaišana Daugavā, kā arī Militārā parāde un tautas gājiens uz Gaismas pili, kur pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas notika koncerts "Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem".

Tieši pirms 100 gadiem beidzās trīs dienas ilgusī kauja par Rīgu, kuras rezultātā Latvijas armija no galvaspilsētas patrieca Bermonta karaspēku. 1919. gada 11. novembris bija diena, kad kļuva skaidrs, ka valsts ir atguvusi un nostiprinājusi savu neatkarību.

Foto: 11. novembra lāpu gājiens

Foto: Uguns plosta palaišana Daugavā 

Foto: Militārā parāde un tautas gājiens plūst uz Gaismas pili

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu