Latvijas karoga krāsās Niagāras ūdenskritumu 18. novembrī izgaismos arī šogad (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Niagāras ūdenskritums izgaismots Latvijas karoga krāsās.
Niagāras ūdenskritums izgaismots Latvijas karoga krāsās. Foto: Facebook/Niagara Falls Illumination Board

Arī šogad Latvijas valsts proklamēšanas gadadienā sarkanbaltsarkanā krāsā izgaismos Niagāras ūdenskritumu, liecina Latvijas vēstniecības Kanādā ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

18. novembrī, svinot Latvijas valsts proklamēšanas 101. gadadienu, Niagāras ūdenskritumu izgaismos Latvijas karoga krāsās trīs reizes uz 15 minūtēm - plkst. 21, plkst. 22 un plkst. 23.

Kā norādījusi vēstniecība, atbildot uz Latvijas vēstnieka Kanādā Kārļa Eihenbauma lūgumu, Niagāras Ūdenskrituma izgaismošanas valde izlēmusi atbalstīt iniciatīvu un godināt Latvijas valsti tās dzimšanas dienā.

Arī pagājušajā gadā par godu Latvijas simtgadei svētku priekšvakarā Niagāras ūdenskritumu izgaismoja valsts karoga krāsās. 

2018. gadā šo dāvanu valstij un latviešu tautai sarūpēja aktīvā Amerikas latviete, Amerikā dzīvojošā jelgavniece Sandija Bajota un Latvijas goda konsuls Ņujorkas pavalstī Ahmets Orens.

Pateicoties viņu iniciatīvai, kā arī kopīgai toreizējā Latvijas vēstnieka ASV Andra Teikmaņa un Latvijas vēstnieka Kanādā Kārļa Eihenbauma vēstulei ASV un Kanādas amatpersonām, Niagāras ūdenskrituma izgaismošanas valde izlēma atbalstīt iniciatīvu un godināt Latvijas valsti tās simtgadē.

Niagāras ūdenskritums ir lielākais pēc ūdens daudzuma Ziemeļamerikā. Tā augstums ir 53,6 metri un to veido kopumā trīs ūdenskritumi. Niagāras ūdenskritumu apmeklē aptuveni 12 miljoni tūristu gadā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu