"Neizsargājies un taisi augšā bērniņu arī pēc 40!" Ginekoloģe Tirāne par sieviešu atmodu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Par attiecību un mijiedarbību veidošanu starp sievietes dvēseli, prātu un ķermeni, par mūsdienu sievietes trauslumu un spēku pastāstīja ginekoloģe un endokrinoloģe Astrīda Tirāne. Viņa uzsvēra, ka katrā sievietē iekšā dzīvo dabas instinkts – vēlme pēc bērniņa. Agrāk vai vēlāk tas atmostas katrā no mums. Taču, vai vēl viss nav nokavēts, ja šī atmoda notiek pēc 40? Nebūt ne, un Astrīda arī aicināja sievietes nebaidīties tikt pie bērniņa arī pēc 40 gadiem.

Tirāne savā lekcijas sākumā stāsta par dabas instinktiem: "Reiz Dievs radīja Ādamu. Kad Ādamam palika garlaicīgi, Dievs no ribas radīja viņam Ievu. Ievai arī palika garlaicīgi ar Ādamu un viņa izlēma viņu pakārdināt un viss beidzās ar iekostu grēka ābolu. Dievs noskaitās un izraidīja abus, viņu pamatos ieliekot viņu instinktu pamatā dzemdēt bērnus un kārdināt, pavedināt visu laiku Ādamu. Un šie instinkti darbojas mūsdienās - vienalga, ko mēs sakām," pārliecināti runā Astrīda Tirāne.  

» "Iekārot, to ko tu mīli un mīlēt, ko iekāro, ir sarežģīti." Seksa terapeite Lailita Saliņš par sieviešu seksuālo atmodu

Ginekoloģe tālāk runā par tipisku mūsdienu situāciju, kas sievietes, pienākot 40 gadiem, apdomā, ka viss viņām ir, tikai pašu gēnu nav. "un tad nu atveras tā sirsniņa, par ko katrai sāp..."

"Meitenes gados, ja jums nav tas bērniņš, tad, lūdzu, dariet, iespējas ir" - iedrošināja Astrīda un piebilda, ka grūtniecībai pēc 40 ārsti pastiprināti veic pārbaudes un seko līdzi kā māmiņas, tā bērna veselībai. Tāpat Astrīda pastāstīja par hormonu aizvietojošo terapiju, kas sievietei liek justies iekārojamai un sievišķīgai arī pēc 50.

"Vienalga vai jums ir savs princis vai nav. Starp citu, prinči beidzas ap 19 gadiem, pēc tam paliek tikai veči vai džeki, kā nu katrs viņus sauc," atklājusi speciāliste.

"Dzīves ceļā kādu satiekat un šausmīgi izsargājaties. Nu nevajag, jūs esat veiksmīgas sievietes un ja jums nav bērniņa un gribas - lūdzu! Taisi bērniņu augšā un dzemdē. Tas ir tavs piepildījums un es neesmu satikusi nevienu sievietei, kura nožēlotu, ka ir piedzemdējusi bērnu. Jo tas instinkts radīsies - vienalga tagad vai vēlāk. [..] Mums ir tā unikālā iespēja atražot cilvēci, kas tam veciem tur - nekā!", min Tirāne.

Seko līdzi foruma "Līdere" 2019 stāstiem - turpmākās nedēļas varēsi sieviešu uzrunas lasīt, klausīties un skatīties portālā TVNET!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu