211 gadi mīlestības! Stāsts par pasaulē vecāko laulāto pāri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Vai mīlestība ir mūžīga? Skaidras atbildes uz šo jautājumu, protams, nav, taču kāds pāris no ASV ir pierādījis, ka mīlestība var ilgt vismaz tikpat, cik vidējs cilvēka mūžs. Par Ginesa rekordistiem vēsta portāls "People".

Laulātais pāris no Teksasas štata ASV šogad ir paziņoti par Ginesa rekordistiem kategorijā "Vecākais laulātais pāris" - viņu kombinētais vecums ir veseli 211 gadi.

» "Es viņu nekad neaizmirsu." Vidusskolas sirdsāķīši apprecas pēc vairāk nekā 60 gadu šķiršanās

CNN vēsta, ka 106 gadus vecais Džons Hendersons un viņa 105 gadus vecā sieva Šarlote šī gada 14. decembrī svinēs savu kāzu 80. jubileju. Pāris saticies 1934. gadā Teksasas Universitātē, kur Džons spēlējis amerikāņu futbolu, bet Šarlote studējusi pedagoģiju.

Mazliet konteksta - 1934. gadā Ādolfs Hitlers iecēla sevi par nacistiskās Vācijas "fīreru" un brutālā apšaudē ar FIB aģentiem tika nogalināts viens no visu laiku slavenākajiem kriminālajiem pāriem - Bonnija Pārkere un Klaids Barovs.

Džons un Šarlote apprecējās piecus gadus vēlāk - 1939. gada 14. decembrī, dienā, kad savu pirmizrādi piedzīvoja filma "Vējiem līdzi".

Džons ir pašlaik vecākais dzīvojošais Teksas Univeristātes amerikāņu futbola spēlētājs un pāris atklājis, ka viņi pēdējo 84 gadu laikā ir bijuši uz vismaz vienu šī sporta veida spēli gadā.

» No nepatikšanām skolā līdz darba piedāvājumam - kā skricelēšana izmainīja deviņgadīga zēna dzīvi

Intervijā "Kaiser Health News" 2017. gadā Džons sniedzis padomu visiem, kas vēlas nodzīvot līdz viņa cienījamajam vecumam.

"Dzīvojiet samērīgi. Nepārspīlējiet ar visu. Kārtīgi ēdiet, neaizmirstiet izgulēties, nelietojiet pārlieku daudz alkohola un ēdiena, un regulāri vingrojiet," ar ieteikumiem dalījies 106 gadus vecais vīrietis.

Šarlote medijiem atklājusi, ka, visticamāk, par ilgo mūžu viņi varot pateikties savai laulības dzīvei. Viņa stāstījusi, ka "pēc Džona aiziešanas pensijā mums bija burvīga dzīve, mēs daudz ceļojām. Mēs visu laiku esam ar kaut ko aizņemti - esmu pārliecināta, ka tas palīdz". Lauleņi izbaudot vīna glāzi vai kokteili pirms vakariņām, taču abi nesmēķējot kopš 1950. gada. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu