Mārtiņa Ķibilda tuvs draugs: Viņš pats zināja, ka uzņemtais temps ir bīstami straujš

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Ķibilds / “Kultūrdeva”
Mārtiņš Ķibilds / “Kultūrdeva” Foto: LTV/Ģirts Raģelis

8. novembrī Torņakalna baznīcā, Rīgā, notika atvadīšanās no televīzijas raidījumu veidotāja un vadītāja Mārtiņa Ķibilda. Izdevums "Privātā Dzīve" vēsta, ko bērēs par Mārtiņu atminējās viņa tuvs draugs, lidostas "Rīga" valdes loceklis Jānis Ķuzulis.

Vīrietis neslēpa, ka Mārtiņš prata pilnvērtīgi dzīvot un baudīt brīvo laiku, tādēļ ar viņu notikušais ir liela netaisnība.

"Viņš bija viens no retajiem, kas prata kopt draudzību. Daudz un plānveidīgi tikās ar draugiem, runāja ar viņiem, paspēja atbildēt soctīklos un īsziņās. Protams, arī tas viss dedzināja... Tomēr tā augstā, pārspīlētā dzīves intensitāte nebija uzspiesta nasta vai ārējs spiediens, jo tādam viņš nebūtu pakļāvies. Viņš dzīvoja tieši tā, kā gribēja. Un pats zināja, ka uzņemtais temps ir bīstami straujš, ka resursi var izsīkt. Ja gribam rast kādu mierinājumu, tad tas ir viņa paša dzīvē – lai arī īsa, tā tomēr bija lieliska un piesātināta dzīve, kuras laikā pagūts tik daudz," pastāstīja Ķuzulis. 

Vīrietis norādīja, ka dzīvē Mārtiņš ir daudz mīlējis un arī pats ticis mīlēts. 

"Man šķiet, es zinu, ko viņš būtu gribējis pateikt mums, palicējiem. Viņš teiktu – dariet visu, kas jūsu spēkos, lai dzīvotu! Viņš teiktu draugiem, īpaši vīriešiem četrdesmitgadniekiem – domājiet par sevi! Jūs esat vajadzīgi savām ģimenēm un bērniem, arī vecākiem," uzsvēra Ķuzulis.

Kā ziņots, 26. oktobrī pēkšņi mira televīzijas raidījumu veidotājs un vadītājs Mārtiņš Ķibilds. Žurnālista radinieki sociālajos tīklos bija vēstījuši, ka pāragrās nāves cēlonis bijis akūta koronārā sirds slimība. Ķibilda dzīve pārtrūkusi viesnīcā Amsterdamā.

Ķibilds Latvijas Televīzijā veidojis un vadījis tādus raidījumus kā "Atslēgas", "Adreses" un "Kultūrdeva". Agrāk viņš bijis arī raidījuma "Gribi būt miljonārs?" vadītājs. 

Ķibilds bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs.

Foto: Tuvinieki, draugi un kolēģi Torņkalna baznīcā atvadās no Mārtiņa Ķibilda

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu