NBA aizvadītajā naktī: Hārdens sasniedz vēsturisku notikumu; Lenardam neveiksmīga spēle pret "Raptors"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeimss Hārdens
Džeimss Hārdens Foto: AP/Scanpix

Kavai Lenards pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva vien 12 punktus, taču Losandželosas "Clippers" savā laukumā spēja uzvarēt čempionvienību Toronto "Raptors". Citā spēlē Džeimsam Hārdenam izdevās sasniegt vēsturisku panākumu.

Lenardam neizteiksmīga spēle pret bijušo komandu

"Clippers" pārspēja "Raptors" ar 98:88 (15:23, 36:23, 22:32, 25:10).

Uzvaru sniedza "Clippers" izslavētā aizsardzība. Pēdējā ceturtdaļā, "Clippers" viesus noturēja uz desmit gūtiem punktiem 12 minūtēs.

Video: "Clippers" - "Raptors" spēles spilgtākie momenti

"Tikai jācīnās aizsardzībā, jāmēģina traucēt pretinieku metieni un jāgaida labāki laiki," uzvaras recepti komentēja Lenards, kurš kopā ar Toronto klubu iepriekšējā sezonā kļuva par NBA čempionu, tiekot nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

"Tāda ir čempionvienība. Ja komandas zvaigznei nesekmējas, palīdz pārējie. Tas bija jautri - cīnīties pret viņiem. Mums bija foršs pagājušais gads gan laukumā, gan ārpus tā," piebilda Lenards, kurš tikai par vienu piespēli atpalika no "triple-double", izcīnīdams arī 11 bumbas zem groziem. Par rezultatīvāko komandā kļuva rezervists Lū Viljamss ar 21 punktu.

"Raptors" rindās Paskāls Siakams guva 16 punktus, izcīnīja desmit bumbas zem groziem un sešreiz rezultatīvi piespēlēja.

Toronto basketbolisti pēc pagājušajā sezonā izcīnītā titula veiksmīgi turpina spēlēt arī šogad. "Raptors" ar bilanci 7-3 ieņem trešo vietu austrumu konferencē. Tāda pati bilance ir arī "Clippers", bet rietumos tā ļauj ieņemt ceturto pozīciju.

Hārdenam vēsturisks panākums uzvarā pār "Pelicans"

Citā mačā Džeimsam Hārdenam tikai punkta pietrūka līdz kārtējai 40 punktu robežai Hjūstonas "Rockets" panākumā viesos pret Ņūorleānas "Pelicans". "Pelikāni" piekāpās viesiem ar 116:122 (23:30, 29:28, 30:32, 34:32).

Hārdens 39 punktiem pievienoja arī deviņas rezultatīvas piespēles, Rasels Vestbruks viņu atbalstīja ar 26 punktiem, bet Klintam Kapelam 11 punkti un 20 izcīnītās bumbas zem groziem. Mājiniekiem 24 punktus sakrāja Džeidžejs Rediks.

Hārdens ar 373 punktiem desmit mačos kļuva par pirmo, kurš guvis tik daudzus punktus, kopš Rikija Berija 381 punkta 1967.gadā. Vairāk ir spējusi tikai NBA leģenda Vilts Čemberlens 1960.gadā.

Viginss turpina veiksmīgi iesākto sezonu; "Timberwolves" pārspēj "Pistons"

Endrjū Viginss guva 33 punktus un Karls Entonijs Taunss pievienoja vēl 25, astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Minesotas "Timberwolves" panākumā Detroitā pār "Pistons" ar 120:114 (41:26, 25:25, 26:30, 28:33).

Detroitas rindās pirmo spēli sezonā pēc kreisā ceļa operācijas un paceles cīpslas savainojuma ārstēšanas aizvadīja Bleiks Grifins, gūstot 19 punktus, kā arī sakrājot septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

"Jazz" nosūta "Warriors" basketbolistus uz pēdējo vietu konferencē

Francijas basketbolists Rūdijs Gobērs guva 25 punktus, un septiņi Jūtas "Jazz" spēlētāji sasniedza vismaz desmit punktu robežu 122:108 (34:30, 35:24, 28:31, 25:23) uzvarā Goldensteitā pār "Warriors".

Gobērs realizēja 11 no 12 metieniem no spēles un sakrāja arī 14 atlēkušās bumbas. Pretinieku komandā līdera lomu uzņēmās D'Andželo Rasels, kurš guva 33 punktus un astoņreiz rezultatīvi piespēlēja. Tikmēr pagājušās sezonas finālists Goldensteitas klubs ar bilanci 2-9 atkāpās uz pēdējo vietu līgā.

"Spurs" nespēj izcīnīt uzvaru arī pret "Grizzlies" basketbolistiem

San antoni "Spurs" vienība šo sezonu iesāka ar vairākām iespaidīgām uzvarām, bet pēdējās spēlēs teksasiešu bilance ir nokritusi jau uz 5-5. "Grizzlies" rindās rezultatīvākais bija Dilons Brukss, kuram 21 punkts, bet 18 punktus un 12 bumbas zem groziem pievienoja lietuvietis Jonas Valančūnas.

Zaudētājiem 19 punktus guva Lamarkus Oldridžs, bet tikai 12 punkti komandas otram līderim Demaŗam Derozanam.

Porziņģis nospēlē blāvi un zaudējumu piedzīvo arī "Mavericks"

Jau ziņots, ka Porziņģis mačā pret "Celtics" laukumā pavadīja 19 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā nerealizēja nevienu no septiņiem divpunktu metieniem, bet realizēja vienu no četriem tālmetieniem un vienu no viena soda metiena.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 34 punktiem bija līderis Luka Dončičs, kurš arī veica deviņas rezultatīvas piespēles.

"Celtics" vienībā 29 punktus guva Kemba Vokers. Ļoti neprecīzu spēlētāju šajā spēlē varēja atrast arī "Celtics" rindās. Džeisons Teitums realizēja tikai vienu no 18 metieniem no spēles.

Rietumu konferencē septiņas uzvaras deviņas spēlēs ir "Clippers' un Denveras "Nuggets", bet Austrumos līgas labākais rādītājs - astoņas uzvaras deviņos mačos - ir Kristapa Porziņģa aizvadītās nakts pretiniekiem Bostonas "Celtics". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu