"Ko tie mediķi grib? Resni, norijušies." Medicīnas darbiniece "Facebook" dalās ar piedzīvoto pacienta attieksmi (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Svētdien, 10. novembrī, kāda medicīnas darbiniece dalījās ar savām pārdomām par mediķu protesta akciju un nepatīkamu atgadījumu klīnikā. Kāds pacients slimnīcā skaļi debatējis savu neizpratni par to, ko tad "īsti tie mediķi gribot?". Ieraksts sociālajā tīklā "Facebook" guvis plašu rezonansi - ar to dalījušies teju 1000 lietotāju un reaģējuši vairāk nekā 800.

» Viņķeles demisija, parakstu vākšana Saeimas atlaišanai un streiks - mediķu plāns prasību neizpildes gadījumā

Ar nepatīkamo starpgadījumu Aija Kalviņa-Sauleskalna saskārusies piektdien, 8. novembrī, dienu pēc mediķu protesta.

"Kamēr es - nosvīdusi, noskrējusies slapja pie 29 pacientiem - veicu strutainu brūču pārsiešanu vienam pacientam... Ko es dzirdu no otra? Man gribējās pārtraukt pārsiešanu un iet mājās un neko nedarīt," savu pieredzes stāstu sāk Aija.

"Pacienta vārdi: "Ko tie mediķi grib? Resni norijušies. NEKO nedara un tikai tūkstošus pelna. Un vēl grib. Tie, kas kaut ko dara, tie arī nopelna."

Aija tēlaini izsakās, ja mediķi neko nedara, tad "kurš tajā rītā viņam lika sistēmas un ievadīja medikamentus, kurš iedeva zāles un veica citas manipulācijas, ja ne medicīnas darbinieki?".

"Bet es mierīgi klusējot pabeidzu brūču pārsiešanu un pie sevis nodomāju: "Labi būs jums, pacienti, tajā dienā, kad mēs atteiksimies strādāt vairāk par 150 stundām un līdz desmit pacientiem uz vienu māsu. Tad jums būs labi... Tad varēsiet uz slimnīcu un operācijām gaidīt rindā nevis mēnešiem, bet gan gadiem... Ja sagaidīsiet."

Norūpējusies medicīnas darbiniece uzsver, ka viņa savā ierakstā nedraud nevienam, bet gan pasaka lietas būtību, kāda ir pašreizējā situācija.

"Es nepelnu tūkstošus, pat tūkstoti ne. Un lielākā daļa mediķu nestrādā tikai vienu slodzi, kā tas būtu pareizi un pacientam droši. Māsas no vienas diennakts maiņas dodas uz citu slimnīcu. Tas ir jāizbeidz."

"Un tiem pacientiem, kas runā sliktu par mediķiem, kuri to nav pelnījuši... Lai jums laba veselība, arī deputātiem. Tas, ka mūsu nozarē ir kāds, kurš pelna "lielo" naudu nenozīmē, ka vidējais rādītājs ir mums visiem tāds, kādu to atspoguļo mediji. Tad jau - ja salīdzina deputāta algu ar sirmgalvja pensiju... Vidēji visi latvieši ir pārtikuši."

Aija savu sakāmo pauž ar labas veselības vēlējumiem ikvienam.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu