""Netflix", ievērojiet vēsturiskos faktus!" Polijas premjers pieprasa veikt izmaiņas seriālā par nacistu nāves nometnēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis vērsies pie ASV video straumēšanas giganta “Netflix”, pieprasot veikt izmaiņas tā uzņemtajā dokumentālajā filmā “The Devil Next Door”, kas stāsta par nacistiskās Vācijas nāves nometnēm, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Polijas premjers uzsver, ka filmā redzamajās kartēs nacistu nāves nometnes ir iezīmētas mūsdienu Polijas teritorijā, kas var radīt iespaidu, ka Polija varētu būt jebkādā veidā atbildīga par nacistu nāves nometnēm, kas tās teritorijā tika izvietotas nacistu okupācijas periodā Otrā pasaules kara laikā.

"Netflix" pārstāvji aģentūrai "Reuters" norādījuši, ka uzņēmums ir ticis informēts par Polijas bažām attiecībā uz šo filmu. Sīkākus komentārus "Netflix" nav sniedzis.

Nacistiskā Vācija Polijā iebruka 1939. gadā, tādējādi aizsākot Otro pasaules karu.

Moravecka "Netflix" vadītājam Rīdam Heistingsam adresētajā vēstulē norādīts, ka ir svarīgi godāt piemiņu un saglabāt patiesību par Otro pasaules karu un holokaustu.

Viņš gan paudis cerību, ka "Netflix" filmas veidotāji kļūdu pieļāvuši neapzināti un tā tikšot labota.

Polijā pagājušajā gadā stājās spēkā jauns likums, kas paredz kriminālatbildību par centieniem norādīt uz Polijas atbildību nacistiskās Vācijas pastrādāto zvērību sakarībā.

Uz nepareizu Polijas robežu atspoguļojumu filmā "The Devil Next Door" tviterī norādījusi arī Polijas ārlietu ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu