"Es jums devu dzīvību, es varu to arī atņemt." Sieviete un viņas pusbrālis Lielbritānijā nogalinājuši abu kopīgos dēlus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums. Ilustratīvs attēls
Cietums. Ilustratīvs attēls Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

12. novembrī pārim Lielbritānijā piespriests mūža ieslodzījumu par savu pusaugu dēlu slepkavību. Uz šaušalīgo rīcību slepkavas pamudinājušas mātes bailes, ka bērni tiks no viņas šķirti, vēsta "The Independent".

Tiesā tika minēts, ka 35 gadus vecā Sāra Barasa sākotnēji bija plānojusi nogalināt visus sešus savus bērnus un tad izdarīt pašnāvību, jo sieviete baidījusies, ka par viņiem neparūpēsies.

Tiesnesis Barasai sacīja: "Jūs uzskatījāt, ka jūsu mīlestība pret viņiem un bailes tikt šķirtiem jums deva tiesības viņiem, tāpat kā sev, atņemt dzīvību."

Notiesātie Barasa un 39 gadus vecais Brendons Meičins varēs lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu ne ātrāk kā pēc 35 gadiem. Tiesnesis, kurš nolasīja spriedumu, arī atcēla aizliegumu, kas iepriekš neļāva izpaust faktu, ka Meičins ir bērnu tēvs un Barasas pusbrālis.

Tiesnesis arī sacīja, ka lietas specifikas dēļ viņš nevarēja piespriest reti izmantoto pilno mūža ieslodzījumu. Pārim tika piespriesti vienlaicīgi mūža ieslodzījumi par slepkavības mēģinājumu un nodomu veikt slepkavību.

» Kad ģimenes idille slēpj stindzinošas šausmas. Tērpinu ģimenes stāsts

Apsūdzētie bija atzinuši savu vainu slepkavībā, nodomā noslepkavot četrus pārējos bērnus un piecos slepkavības mēģinājumos. Lietas prokurore sacīja, ka plāns radies, jo pāris baidījies, ka bērni tiks atņemti.

"Barasas kundzes mājas apmeklētāji esot dzirdējuši, ka viņa bērniem sacījusi: "Es jums devu dzīvību, es varu to arī atņemt."," prokurore sacīja tiesā. Ar zēniem tā esot runāts katru dienu.

Barasa sākotnēji bija centusies nogalināt 13 gadus veco Tristanu un 14 gadus veco Bleiku Barasus, pārdozējot narkotiskās vielas. 23. maija vakarā pāris savācis dažādas mājā esošas tabletes, un tās sadalījis četru vecāko bērnu starpā. Neviens no bērniem neesot tās gribējis dzert, stāstīja prokurore.

Pāris domājis, ka nakts laikā bērni nomirs. Lai maskētu savu vainu, Barasa nosūtīja ziņas un ievietoja ierakstus sociālajos tīklos, ka bērni saslimuši. Taču, kad tabletes nepanāca vēlamo efektu, māte internetā sākusi meklēt citus veidus, kā noslepkavot savus bērnus, ieskaitot nosmacēšanu, nožņaugšanu un noslīcināšanu.

» Nolaupīja, paverdzināja un uz ārzemēm pārdeva bērnus. Bēdīgi slavenais Dienvidkorejas "Brāļu nams"

Barasa piezvanīja Meičinam un pastāstīja, ka plāns nav darbojies un viņam jāierodas mājās. Pāris nolēmis, ka bērniem labāk būs būt mirušiem, nekā nonākt aprūpes sistēmā, tādēļ Meičins izvēlējies palīdzēt Barasai.

"Barasa un Meičins sākumā nožņaudza Bleiku, pēc tam Tristanu, un tad viņu galvām uzlika plastmasas maisus, lai nodrošinātos, ka nāve ir droša," tiesā sacīja prokurore

Tristana nožņaugšanai Barasa izmantojusi apģērba gabalu, savukārt Bleiku Meičins nožņaudzis ar rokām. Pēc tam abi piepildījuši vannu ar ūdeni un mēģinājuši noslīcināt vienu no jaunākajiem bērniem.

Pārējos bērnus Barasa ievedusi savā guļamistabā un pēc laika viņa izsauca policiju, kaut gan viņas sākotnējais plāns bijis nogalināt visas atvases un izdarīt pašnāvību. Viņa stāstīja, ka bērni bijuši "pārbijušies", kad viņiem mēģināja iebarot tabletes. Bērns, ko viņa mēģināja noslīcināt, uzvedies "histēriski", kad viņš tika turēts zem ūdens.

» Atstāja zīmīti un lūdza nevienu nevainot. Maskavā pa mājas logu izlekusi sieviete ar saviem bērniem

Iepriekš Barasa vietējām varasiestādēm lūgusi palīdzību, lai varētu parūpēties par bērniem. 

"Esmu domājusi par visiem iespējamajiem risinājumiem šai situācijai. Masu slepkavība, atdot viņus visus aprūpē, ierakstīties vietējā trako namā," Barasa stāstījusi kādai draudzenei. "Es mīlu savus bērnus par daudz, lai viņus nogalinātu, bet kaut kādu iemeslu dēļ es viņus nevaru atdot aprūpē."

Sievietes aizstāvis tiesā sacīja, ka viņu "smagi traumējusi bērnība", kad Barasa cietusi no fiziskas un seksuālas vardarbības. Viņš arī piebilda, ka sieviete "nav varējusi samierināties ar iespējamību, ka tiks no viņiem šķirta".

Visi izdzīvojušie bērni ir jaunāki par 13 gadiem, tādēļ viņu identitāte nedrīkst tikt atklāta.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu