"Mirstīgās atliekas bija 30 metrus tālāk no pārbrauktuves." Mārupes pusē elektroskūtera vadītāju nāvējoši notriec vilciens (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dzelzceļa sliedes pie Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas. Ilustratīvs attēls
Dzelzceļa sliedes pie Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas. Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdien, 11. novembrī, pēc plkst. 17 Mārupes novadā netālu no Tīraines pieturas uz dzelzceļa pārejas kādu vīrieti nāvējoši notriecis elektrovilciens. Raidījumam "Degpunktā" par negadījumu detaļas atklāj kāds aculiecinieks.

Tuvējā velosipēdu veikala darbinieks Kārlis pirmdienas vakarā ar automašīnu centies izbraukt no stāvvietas, līdz viņa uzmanību novērsa kāds šausminošs skats. Vīrietis jau otro reizi mūžā redzēja, kā mirst cilvēks, kas šķērso dzelzceļa gājēju pāreju, vēsta raidījums.

"Mirstīgās atliekas bija 30 metrus tālāk no pārbrauktuves. Brauca ar elektroskūteri, nepaskatījās. Es tikai braucu ārā no mājas, redzēju, ka "aiziet" skūtera gaismiņas, desmit kūleņus apmeta un aizlidoja," raidījumam stāsta aculiecinieks Kārlis.

Puisis, kurš ar elektrisko skrejriteni centies paspēt pārbraukt pāri sliedēm, bijis 24 gadus vecs. Ar viņu kopā gājis arī kāds draugs. Vietējie stāsta, ka abi bijuši viesstrādnieki, un līdzgājējs bijis ārzemnieks, kurš arī izsaucis glābējus.

Notikuma vietā ieradās reanimācijas brigāde, bet gūtie ievainojumi nebija savienojami ar dzīvību. Aculiecinieks Kārlis stāsta, ka redzējis līdzīgu notikumu, turklāt uz šīs pašas gājēju pārejas. Toreiz gāja bojā kāda sirma kundze.

"Šis divu gadu laikā ir otrais gadījums," bilst Kārlis.

Vietējie iedzīvotāji jau bija dzirdējuši par traģēdiju. Vietējā iedzīvotāja Velta ikdienā novērojusi, ka barjeras nav izveidotas līkločos – pāreju var itin viegli šķērsot arī taisni. Daudzi tāpēc izvēlas to pārbraukt ar transportlīdzekļiem.

Vilciens devies virzienā no Rīgas uz Jelgavu, un šajā posmā pārvietojas ar aptuveni 100 kilometriem stundā. Tā mašīnists pamanīja tuvojošos transportlīdzekli, taču pilnībā apstāties tik īsā ceļa posmā nebija iespējams.

Noskaties sižetu!

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu