"Saskaņa" ir ar mieru turpināt darbu koalīcijā, ja tiks pārtraukta sadarbība ar Neatkarīgo deputātu frakciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (no kreisās) un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (no kreisās) un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks Foto: Zane Bitere/LETA

Partija "Saskaņa" piekrīt turpināt darbu Rīgas domes koalīcijā pie nosacījuma, ja "Gods kalpot Rīgai!" (GKR) pārtrauks sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF), šodien pēc Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas sanāksmes paziņoja frakcijas pārstāve, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (S).

"Sakaņa" ir savākusi parakstus, lai rosinātu ārkārtas domes sēdes sasaukšanu, lai no Rīgas domes vicemēra un Rīgas Brīvostas valdes locekļa amata tiktu atsaukts Vadims Baraņiks (NDF).

Šādu lēmums tiek pamatots ar to, ka Baraņiks ir zaudējis uzticību un turpmāk šādā sastāvā koalīcija nevar turpināt darbu.

Ja GKR nesadarbosies ar NDF, kopā ar "Saskaņu" viņiem ir 28 deputātu balsis. Vēl ir arī deputātu bloks "Rīgai!", kurā apvienojušies pie partijām nepiederošie deputāti, kuri līdz šim pārsvarā sadarbojušies ar NDF.

NDF ir apvienojušies domnieki Valērijs Petrovs, Vitālijs Dubovs, Rosļikovs un Baraņņiks. Viņi no "Saskaņas" tika izslēgti šī gada jūnijā pēc tam, kad nevēlējās vicemēra krēslā iecelt partijas biedru Sandri Bergmani (S).

Kā ziņots, šodien pašvaldībā notika Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas un partijas "Saskaņa" vadības kopīga sēde, lai lemtu par sadarbības iespējām ar pašreizējiem koalīcijas partneriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu