"Saskaņa" negrib gaidīt. Uzstāj uz tūlītēju "Gods kalpot Rīgai!" lēmumu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (no kreisās) un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (no kreisās) un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks Foto: Zane Bitere/LETA

Partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija nav ar mieru gaidīt līdz nākamajai nedēļai un grib tūlītēju "Gods kalpot Rīgai!" (GKR) lēmumu jautājumā par sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF), atzina Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (S).

Partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija nav ar mieru gaidīt līdz nākamajai nedēļai un grib tūlītēju "Gods kalpot Rīgai!" (GKR) lēmumu jautājumā par sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF), aģentūrai LETA atzina Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (S).

Viņa paziņoja, ka rīt, 14. novembrī, plkst. 13 tiks sasaukta frakcijas un partijas valdes sēde, un nav izslēgts, ka "Saskaņa" nolems izstāties no koalīcijas.

"Man ir kauns iziet uz ielas un skatīties acīs vēlētājiem. Tā turpināties nedrīkst, un mēs gribam lēmumus," sacīja Vladova.

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) aģentūrai LETA atzina, ka, neraugoties uz "Saskaņas" vēlmi pieņemt lēmumus nekavējoties, GKR neplāno pakļauties šantāžai un neko nesasteigs.

Vienlaikus viņš neslēpa, ka, kopš GKR parakstīja koalīcijas līgumu ar "Saskaņu" un sadarbības līgumu ar NDF, nekāda sadarbība "nav bijusi pat tuvu". 

""Saskaņas" paziņojumu var traktēt dažādi, bet vairums frakcijas biedru to traktē kā šantāžu," teica mērs, norādot, ka frakcija "Saskaņas" uzstādījumu pieņēmusi zināšanai un nolēmusi veikt pārrunas ar visiem domē pārstāvētajiem spēkiem, lai runātu par iespējamo nākotnes sadarbību.

Burovs atzina, ka kopš augusta pastāvošā koalīcija pēc būtības nav strādājusi, taču viņš piekrīt, ka "Saskaņas" sadarbība ar NDF nav iedomājama. "Viņi [NDF] nav mums nekādi draugi, bet arī mēs negrasāmies pakļauties šantāžai," teica Burovs, norādot, ka visus lēmumus frakcija plāno pieņemt tikai nākamnedēļ pēc valsts svētkiem.

Gandrīz visi "Saskaņas" deputāti šodien atstāja arī Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdi.

Kā ziņots, partija "Saskaņa" piekrīt turpināt darbu Rīgas domes koalīcijā pie nosacījuma, ja GKR pārtrauks sadarbību ar NDF, šodien pēc Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas sanāksmes paziņoja frakcijas pārstāve, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (S).

Savukārt GKR paziņojusi, ka nekādus lēmumus sasteigt negrib un grib atlikt jautājumu līdz nākamajai nedēļai. 

Ja tiks nolemts neturpināt sadarbību ar NDF, "Saskaņai" un GKR būs 28 deputātu balsis. Bez viņiem domē ir vēl 32 deputāti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu