Domājot par vienlīdzību, rosina atsaistīt deputātu algas no vidējā algas apmēra (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Regīna Ločmele-Luņova
Regīna Ločmele-Luņova Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai nodrošinātu vienlīdzīgu attieksmi visā sabiedrībā, Saeimas deputātu algas būtu jāatsaista no vidējās algas apmēra valstī, rosina opozīcijas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S).

Viņa uzsvēra, ka ir netaisnīgi daļai sabiedrības pabalstu apmērus atsaistīt no minimālās algas apmēra, kas varētu nozīmēt pabalstu apmēra samazināšanos, ceļoties minimālās algas lielumam.

Ločmeles-Luņovas ieskatā, Saeimas deputātiem būtu jādomā par vienlīdzību, tāpēc arī parlamentāriešu algas būtu jāatsaista no valstī noteiktās vidējās algas apmēra, lai deputātu atalgojums automātiski nepalielinātos.

"Citādi tas viss atgādina Orvela domu, ka visi dzīvnieki ir vienlīdzīgi, bet daži dzīvnieki ir vienlīdzīgāki," teica Ločmele-Luņova.

Deputātes rosinājumu atbalstīja arī parlamentārietis Viktors Valainis (ZZS), uzsverot, ka, domājot par deputātu algām, tās ir jāatsaista no vidējās algas valstī, ņemot vērā, ka "veselai virknei jomu, kas pēc skaidras loģikas piesaistītas minimālajai algai, mēs atsakāmies".

Valainis solīja pie šī priekšlikuma atgriezties, diskutējot par Saeimas deputātu algu.

Kā ziņots, šodien Saeima izskata vairākus likumprojektus, kas saistīti ar dažādu pabalstu atsaistīšanu no minimālās algas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu