Cilvēktirdzniecība, narkotikas, organizēta noziedzība. Starptautiskā operācijā aiztur 13 Lietuvas pilsoņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Starptautiskā tiesībsargājošo iestāžu operācijā Lietuvā un Spānijā aizdomās par cilvēktirdzniecību un citiem noziegumiem otrdien aizturēti 15 cilvēki, trešdien preses konferencē paziņojis Viļņas apgabala prokuratūras Organizētās noziedzības un korupcijas izmeklēšanas nodaļas galvenais prokurors Nerijus Puškorjus.

Pēc viņa teiktā, pirmstiesas izmeklēšanai nepieciešamie dati vākti kopš pagājušā gada pavasara un otrdien Lietuvā aizturēti 13 cilvēki, bet Spānijā - divi. Visi viņi ir Lietuvas pilsoņi, kas dzimuši laikā no 1973. līdz 1998. gadam.

Aizturētie tiek turēti aizdomās, ka vervējuši sievietes no trešajām valstīm doties uz Lietuvu, lai nodarbotos ar prostitūciju, ierādījuši viņām īrētus dzīvokļus un daļu nopelnītās naudas piesavinājušies. Tiesībsargājošās iestādes arī konstatējušas, ka aizdomās turētie likuši lietā gan psiholoģisku, gan fizisku vardarbību attiecībā uz sievietēm, kas "strādājušas konkurentu labā". Cīņā pret konkurentiem viņi arī rīkojuši laupīšanas un vairākkārt aizdedzinājuši durvis kādā kāpņu telpā.

Kā norādījis Puškorjus, šobrīd oficiāli par cietušajām tiek uzskatītas desmit sievietes galvenokārt no Baltkrievijas, Ukrainas un Moldovas, bet tas nenozīmē, ka šis saraksts ir galīgs.

Aizturētos tur aizdomās arī par laupīšanu organizētā grupā, sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, nelikumīgu ieroču un narkotiku glabāšanu un citām noziedzīgām darbībām, un lielākajai daļai no viņiem tiek pieprasīts noteikt stingrāko drošības līdzekli - apcietinājumu.

Pirmstiesas izmeklēšana veikta sadarbībā ar Eiropolu un Eiropas Savienības krimināltiesiskās sadarbības aģentūru "Eurojust".

Viļņas apgabala galvenā policijas komisariāta priekšnieks Sauļus Gags pastāstījis, ka policijas operācija otrdien rīkota deviņos Lietuvas apriņķos, kur veiktas aptuveni 50 kratīšanas. Operācijā iesaistīta arī policijas pretterorisma operāciju vienība "Aras", jo bijusi informācija, ka aizturamie varētu pretoties. Kratīšanās atrasti ieroči, skaidra nauda vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā, viltoti dokumenti un viltota nauda, banku kartes un SIM kartes, kā arī automobilis ar policijas bākugunīm.

Aizturētie policijai ir pazīstami, daļa no viņiem iepriekš sodīti. Pirmstiesas izmeklēšana turpinās, un aizdomās turēto skaits vēl varētu pieaugt.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu