Silva par septembrī publicēto "Twitter" ierakstu saņem vienas spēles diskvalifikāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bernardu Silva.
Bernardu Silva. Foto: EPA/Scanpix

Anglijas futbola čempionvienības Mančestras "City" pussargs Bernardu Silva par septembrī "Twitter" publicēto ierakstu, saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju un naudas sodu.

Silva septembrī "Twitter" publicēja ierakstu, veltot to savam komandas biedram Benžamēnam Mendī. Spēlētājs publicētajā bildē savu komandas biedru salīdzināja ar kādu konditorejas brenda reklāmu, kurā redzams bērns no Āfrikas. 

Pēc lietas izmeklēšanas noskaidrojies, ka Silvam piešķirts 50 000 sterliņu mārciņu (58 350 eiro) liels naudas sods, kā arī vienas spēles diskvalifikācija. Tāpat spēlētājam nāksies apmeklēt izglītojošu lekciju kursu.

Šāds lēmums pamatots ar Anglijas Futbola asociācijas (FA) noteikumu E3. Šie noteikumi regulē rīcību rasisma vai citu līdzīgu jautājumu problēmsituācijās, teikts FA mājaslapā.

FA arī atklāja, ka Silva atvainojies par savu rīcību, lai arī spēlētājs sākotnēji nemaz nav centies aizskart savu komandas biedru. Neraugoties uz to, Silvam nāksies izlaist nākamo spēli, kas paredzēta pret Londonas "Chelsea".

Īsi pēc tam, kad Silvas ieraksts izraisīja plašu ažiotāžu sociālajos tīklos, tas tika izdzēsts, bet pats vaininieks un arī Mendī sazinājās ar FA, lai sniegtu notikušā izklāstu.

"City" šosezon 12 spēlēs iekrājusi 25 punktus, ierindojoties ceturtajā pozīcijā. Pirmajā vietā ar 34 punktiem atrodas "Liverpool", kas šajā sezonā vēl ne reizi nav zaudējusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu