Vladova: "Saskaņa" piedāvā zāles, kas ļauj turpināt darbu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes deputāte Anna Vladova piedalās Rīgas domes ārkārtas sēdē, kurā lemj par vicemēra ievēlēšanu un par kandidātiem uz Rīgas brīvostas pārvaldes valdes locekļu amatiem.
Rīgas domes deputāte Anna Vladova piedalās Rīgas domes ārkārtas sēdē, kurā lemj par vicemēra ievēlēšanu un par kandidātiem uz Rīgas brīvostas pārvaldes valdes locekļu amatiem. Foto: Zane Bitere/LETA

Ir daudz piemēru, kā var strādāt mazākuma koalīcijā, intervijā Latvijas Radio teica partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcijas vadītāja Anna Vladova, kuras pārstāvētais politiskais spēks paziņojis, ka turpinās darbu koalīcijā ar nosacījumu, ja tiks pārtraukta sadarbība ar Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF).

"Tāpēc vērsāmies pie Rīgas domes deputātiem ar priekšlikumu atbalstīt Rīgas mēru Oļegu Burovu (GKR) un nodrošināt pilnvērtīgu darbību domē," viņa paskaidroja.

Vaicāta, vai "Saskaņa" jau saņēmusi atbalstu šim priekšlikumam, Vladova uzsvēra, ka vēl notiek konsultācijas un pārrunas, tomēr viņa cer, ka dome varēs turpināt darbu.

Pretējā gadījumā tiks lūgta domes atlaišana un ārkārtas vēlēšanas, iepriekš pausto atgādināja "Saskaņas" pārstāve.

"Dažreiz šo situāciju var salīdzināt ar vizīti pie ārsta, kurš izraksta zāles, lai uzlabotu veselību," sprieda Vladova, sakot, ka "Saskaņa" visiem piedāvā šīs "zāles, kuras mēs varam lietot un turpināt darbu".

Viņa atgādināja, ka šodien "Saskaņas" valdes sēdē šī situācija tiks izrunātā, tiks ņemti vērā partneru paziņojumi un pieņemti tālākie lēmumi.

Kā ziņots, partija "Saskaņa" piekrīt turpināt darbu Rīgas domes koalīcijā ar nosacījumu, ja "Gods kalpot Rīgai" (GKR) pārtrauks sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju. Tāpat "Saskaņa" vēlas tūlītēju rīcību no GKR.

Savukārt GKR paziņojusi, ka nekādus lēmumus sasteigt negrib un grib atlikt jautājumu līdz nākamajai nedēļai, lai veiktu politiskās konsultācijas. 

Pats Baraņņiks norādījis, ka neizprot, kādēļ "Saskaņa" tieši šobrīd pieprasījusi viņa atstādināšanu no amata, jo Neatkarīgo deputātu frakcija jau vairākus mēnešus ar "saskaņiešiem" neesot nekāda kontakta.

Ja tiks nolemts neturpināt sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju, "Saskaņai" un GKR būs 28 deputātu balsis. Bez viņiem domē ir vēl 32 deputāti, no kuriem Burovam ievēlēšanas laikā bija arī trīs deputātu bloka "Rīgai" balsis.

Deputātu bloks "Rīgai" paziņojis, ka turpinās sastrādāties ar Neatkarīgo deputātu frakciju un neplāno atbalstīt Baraņņika atbrīvošanu no vicemēra amata.

Vienlaikus opozicionāri apgalvoja, - ja tiks sasaukta sēde par Baraņņika atstādināšanu, viņi šo lēmumu atbalstīs. "Esam gatavi atstādināt arī mēru un otru vicemēru. Neviens no viņiem nav atbilstošs," izteicās viens no domniekiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu