Automašīnās ar viltotiem diplomātiskajiem numuriem atrod vairāk nekā piecus miljonus kontrabandas cigarešu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Muitas suns. Ilustratīvs attēls.
Muitas suns. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Šomēnes uz Latvijas robežas divos automobiļos ar viltotiem diplomātiskajiem numuriem atklāti pieci miljoni kontrabandas cigarešu, informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

VID Muitas pārvalde sadarbībā ar Valsts robežsardzi veica divu Mongolijas pilsoņu vadītu automašīnu ar viltotiem diplomātiskajiem numuriem muitas kontroli. Tās laikā autovadītāji uzrādīja viltotas Kazahstānā izdotas automobiļu tehniskās pases.

Automobiļi tika novirzīti padziļinātai muitas kontrolei. Tie tika skenēti, un tos pārbaudīja VID kinologs ar darba suni.

Kontroles laikā tika atklāts, ka transportlīdzekļos paslēpti 5 132 800 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par notikušo sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 275. panta pirmās daļas un 190. panta pirmās daļas jeb par cigarešu kontrabandu lielā apmērā un par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu.

Abu automašīnu vadītāji, 1979. gadā un 1984. gadā dzimuši Mongolijas pilsoņi, tika aizturēti. Viņiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

VID atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiks sniegta, norādīja dienestā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu