Rīgas "Dinamo" hokejisti pārtrauc zaudējumu sēriju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" komanda
Rīgas "Dinamo" komanda Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pārspēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Spartak", kuras sastāvā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Kaspars Daugaviņš, bet ārpus pieteikuma palika Mārtiņš Karsums.

Rīdzinieki pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, uzvaras vārtus trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām gūstot komandas jaunieguvumam Ņikitam Setdikovam. Pirmajā periodā mājiniekiem izcēlās Nerijus Ališausks, bet mača pēdējā minūtē ripu tukšos vārtos ieraidīja Andris Džeriņš, kuram tas bija pirmais precīzais metiens sezonā.

Džeriņš sezonas pirmajās 25 spēlēs piedalījās tikai divos vārtu guvumos ar rezultatīvām piespēlēm, bet ceturtdien iekrāja uzreiz trīs punktus - 1+2.

Tāpat lielisku spēli aizvadīja vārtsargs Aleksanders Salāks, kurš atvairīja 26 no 27 pretinieku mestajām ripām.

Rīdziniekiem šajā mačā bija jāiztiek bez vadošajiem uzbrucējiem Laura Dārziņa un Brendona Makmilana.

Jau mača otrajā minūtē par pretinieku skaitliskā sastāvā pārkāpumu rīdzinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču to neizmantoja. Tiesa, sestajā minūtē Ališausks ar tālu metienu raidīja ripu vārtos, lietuviešu aizsargam panākot 1:0. Perioda turpinājumā "Dinamo" divas reizes spēlēja mazākumā, taču nosargāja savus vārtus neskartus.

Turpretī spēles otrajā divdesmitminūtē "Dinamo" pati pat trīs reizes spēlēja vairākumā, taču viena vīra pārspēks netika izmantots, turklāt periodā bija tikai viens metiens vairāk nekā pretiniekiem - 10:9. Tāpat rīdzinieki vairākumu nerealizēja arī otrā un trešā perioda mijā.

Kad komandas bija tikušas pāri pusei no trešdaļas, Andris Džeriņš izslidoja viens pret pretinieku vārtsargu Jūliusu Hudāčeku, taču savu iespēju neizmantoja. Turpinājumā, pretinieku uzbrukumā pēc Daugaviņa piespēles Maksims Gončarovs bez ripas apstādināšanas panāca 1:1.

Trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām "Dinamo" atgriezās vadībā, precīzi metot Setdikovam, kuram šī bija vien otrā spēle Latvijas kluba sastāvā. Viesi vārtsargu nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un Džeriņš 24 sekundes pirms finālsvilpes raidīja ripu vārtos.

Daugaviņš šajā mačā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, uzvarēja trīs no četriem iemetieniem un tika pie divām soda minūtēm.

Šobrīd Rīgas klubs ar 20 punktiem 27 spēlēs ieņem pēdējo vietu vietu visā līgā, bet Maskavas komanda ar 32 punktiem 28 cīņās ir sestā Rietumu konferencē.

"Dinamo" un "Spartak" savā starpā KHL čempionātā kopumā tikušās 32 reizes, no kurām 15 panākumus pamatlaikā izcīnījuši "dinamieši". Vēl trīs uzvaras izcīnītas papildlaikā vai "bullīšos", bet ārpus KHL turnīra vienības aizvadījušas trīs spēles, divreiz uzvaru gūstot Rīgas komandai.

"Dinamo" otrdien papildlaikā ar 1:2 papildlaikā piekāpās Ufas "Salavat Julajev". Pirms izlašu pārtraukuma rīdzinieki ar 2:3 zaudēja "Spartak", ar 1:3 - Pekinas "Kuņluņ Red Star", ar 2:3 - "Soči" un ar 3:4 pagarinājumā - Sanktpēterburgas SKA. Pēdējā uzvara gūta 25.oktobrī izbraukumā pret Minskas "Dinamo". 

Tikmēr "Spartak" iepriekšējā spēlē ar 3:2 papildlaikā uzveica spēcīgo Maskavas CSKA, uzvaras vārtu guvumā rezultatīvi piespēlējot Daugaviņam. Kopumā "Spartak" šobrīd demonstrē labu sniegumu, jo pēdējās desmit spēlēs uzvaras gūtas septiņos dueļos.

Šī "dinamiešiem" bija otrā no piecām mājas spēlēm, pēc kuras vēl paredzēta tikšanās ar Maskavas apgabala "Vitjaz", "Soči" un Maskavas "Dinamo" klubiem.

Savukārt "Spartak" komanda pēc viesošanās Rīgā aizvadīs vēl vienu izbraukuma spēli pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet pēc tam paredzētas divas mājas spēles.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu