Dvīņu, kurus tēvs atstāja nomirt karstā auto Ņujorkā, mamma pastāsta, kā tiek galā ar pārdzīvojumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marisa un Huans Rodrigezs
Marisa un Huans Rodrigezs Foto: Mark Lennihan / AP

Sērojošā mamma Marisa Rodrigeza - kuras vienu gadu vecie dvīņi nomira pēc tam, kad viņu tēvs šī gada jūlijā atstāja tos karstā automašīnā - saka, ka viņa visur sev līdzi nēsā bērnu kurpītes. Rodrigesa vairākus mēnešus pēc traģēdijas sniedz savu pirmo interviju par zaudējumu televīzijas šovā "Dr. Phil", vēsta medijs "NewYork Post".

"Es pēdējos gandrīz trīs mēnešus esmu nesusi viņu kurpītes līdzi visur, kur dodos," viņa stāstīja Dr. Filam. Bērnu nāves dienā, 26. jūlijā, Roklendas grāfistes mamma saģērba dvīņus un uzvilka viņiem šīs kurpes.

"Tā bija pēdējā reize, kad redzēju viņus dzīvus," viņa teica.

Zīdaiņi mira pēc tam, kad viņu tēvs Huans Rodrigess astoņas stundas bija atstājis abus mazos uzkarsušā transportlīdzeklī. Tēvs vienkārši bija aizmirsis, ka bērni tur atrodas.

"Pēc dažām nedēļām mēs varējām doties uz iecirkni un paņemt dažas mantas, kas atradās transportlīdzeklī," sacīja Marisa.

Dziļi elpojot, lai neizplūstu asarās, izpostītā māte sacīja: "Viņiem manā dzīvē bija ļoti liela nozīme."

Pirms traģiskās nelaimes pāris tajā nedēļas nogalē bija plānojuši dvīņus pirmo reizi aizvest uz pludmali.

» "Es nespētu aprakstīt labāku tēvu." Tuvinieki aizstāv vīrieti, kura gadu vecie dvīņi mašīnā nomira no pārkaršanas

"Apmēram mēnesi vēlāk ar dažiem draugiem es beidzot aizdevos uz pludmali," Marisa stāstīja Dr. Filam. "Un es nofotografēju viņu kurpītes smiltīs un jutu, ka [dvīņi] ir tur ar mani."

Bērniņu apavu pāru nēsāšana līdzi palīdz viņai pašai spert mazus solīšus, lai tiktu galā ar sirds sāpēm, viņa apgalvo.

Rodrigeza šovā pastāstīja, kā viņas vīrs bija "nokritis uz zemes un kliedzis", kad viņš viņai piezvanījis, sapratis, ka dvīņi ir "miruši" pēc tam, kad viņš jūlija svelmē viņus bija aizmirsis savas automašīnas aizmugurējā sēdeklī uz veselu darbadienu.

Tētim ir apsūdzība par divām slepkavībām un noziedzīgi nolaidīgā noslepkavošanā.

Dienas pēc traģēdijas viņa sieva nāca klajā ar paziņojumu, kurā to sauca par "šausminošu negadījumu" un uzstāja: "Es joprojām mīlu savu vīru".

» Ņujorkā automašīnā aizmirsto dvīņu māte lūdz apžēlot vīru: Es viņu joprojām mīlu

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Ņujorkas štatā ASV, 26. jūlijā, tiesas priekšā stājies vīrietis, kuram draud kriminālatbildība par savu vienu gadu veco bērnu atstāšanu mašīnā, kamēr viņš pats devies uz darbu, vēsta "The Washington Post".

Huans Rodrigess tika atzīts par vainīgu mazuļu nāves izraisīšanā un tiks sodīts par četriem noziegumiem, tostarp - nolaidību, kas rezultējusies nāvē.

39 gadus vecais vīrietis atradis gadu vecos Fīniksu un Marizu ap četriem pēcpusdienā piektdien, 26. jūlijā. Mazuļi jau bijuši miruši. Izmeklētāji noskaidrojuši, ka vīrietis novietojis savu mašīnu ar bērniem aizmugurējā sēdeklī pie sava darba piektdien no rīta. Pēc darba viņš iesēdies mašīnā un devies mājup, tikai pēc kāda laika saprotot, ka bērni ir miruši. Tad vīrietis sācis histēriski lūgt palīdzību apkārtējiem.

Rodrigesu tiesājuši Bronksas rajona tiesā. Nav zināms, vai viņu aizstāvēja advokāts.

Mājaslapa "Kids and Cars" fiksējusi, ka ikgadu no pārkaršanas mašīnā mirst aptuveni 39 bērni pasaulē. Laika posmā no 1998. gada līdz 2018. gadam ASV no pārkaršanas mašīnā miruši gandrīz 800 bērnu. 54 procentos gadījumu viņus mašīnā bija atstājis kāds no vecākiem vai aizbildņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu