"Kāds no augšas stāvējis klāt, ka neapjuku." Veikala darbinieks par sievietes dzīvības izglābšanu veikalā Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Plašu rezonansi un sociālo tīklu lietotāju atbalstu pirms pāris nedēļām izraisīja ātrās palīdzības darbinieka publiska pateicība kādam lielveikala darbiniekam, kurš, laikus veicot sirds masāžu, izglāba kādas sievietes dzīvību, pavēstīja LNT Ziņas.

LNT Ziņām izdevās atrast šo cilvēku – tas ir Emīls Ohņevskis, un pats viņš sevi par varoni neuzskatot.

Izejot standarta ātrās palīdzības kursus, noliktavas pārzinis Emīls Ohņevskis pat iedomāties nevarēja, ka kādreiz nāksies izmantot dzīvē tur iegūtās zināšanas. Kādas darba dienas beigās viņa kolēģei palicis slikti.

"Tas notika ļoti momentāni. Es tajā brīdī atrados pirmajā stāvā. Darbinieku telpas mums ir otrajā stāvā. Un sieviete izgāja pārtraukumā. Gribēja atpūsties, iedzert tēju, uzēst. Un pēkšņi kļuva slikti," atminas Emīls.

Lai arī nekad dzīvē nelietots, no zemapziņas uzreiz uzpeldējis kursos dzirdētais un redzētais.

"Sapratu, kad nav elpošanas pazīmes, nav pulsa, pārbaudīju, vai cietušā reaģē, nekādas dzīvības pazīmes netika konstatētas. Līdz ar to, atceroties, ko mācīja kursos, sniedzu sirds masāžu. Tajā brīdī likās, ka tas notiek ļoti ilgi. Bet pēc laika tas viss bija ļoti neilgi," stāsta Emīls.

"Konstatējot to, ka mainījās ādas krāsa, bija sataustāms uz neilgu brīdi pulss, un atjaunojās elpošana," LNT bilst Emīls.

Viņš stāsta, ka izjutis atvieglojumu, jo sapratis, ka viss tomēr varētu būt beidzies uz negatīvas nots.

Izglābtā kolēģe jau ir nākusi pie samaņas un atveseļojoties. Bet Emīls netuvu neuzskata sevi par varoni, viņš saka:

"Es darīju tikai to, kas bija jādara attiecīgajā situācijā. Kāds no augšas stāvējis klāt, ka neapjuku šajā situācijā, rīkojos, kā nepieciešams."

Pēc notikušā Emīls Ohņevskis ir pārliecināts, – palīdzības kursus ir nepieciešams iziet katram. Jo nekad nevar zināt, kad un kur kādam būs nepieciešama palīdzība.

Noskaties sižetu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu