GKR nolēmusi pārtraukt sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcija" vadītājs Valērijs Petrovs ar deputātu bloka "Rīgai!" vadītāju kopīgajā preses konferencē informē par abpusēju sadarbību saimniecisku jautājumu risināšanā un abu frakciju redzējumu turpmākai darbībai.
Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcija" vadītājs Valērijs Petrovs ar deputātu bloka "Rīgai!" vadītāju kopīgajā preses konferencē informē par abpusēju sadarbību saimniecisku jautājumu risināšanā un abu frakciju redzējumu turpmākai darbībai. Foto: Paula Čurkste/LETA

Partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) nolēmusi pārtraukt sadarbību Rīgas domē ar Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF), apstiprināja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Burovs mēra amatā tika ievēlēts šī gada augustā ar "Saskaņas", NDF un neatkarīgo deputātu balsīm. Ar "Saskaņu", kurai ir 17 deputātu vietas, tika noslēgts koalīcijas līgums, bet ar NDF, kurai ir četri deputāti, - sadarbības līgums.

Tomēr šonedēļ "Saskaņa" paziņoja, ka ir gatavi darbu koalīcijā turpināt tikai tad, ja GKR saraus sadarbību ar NDF, jo ar NDF neesot iespējams sastrādāties. NDF deputāti iepriekš pārstāvēja "Saskaņas" frakciju, taču tika no tās izslēgti, pēc Nila Ušakova (S) aiziešanas sākoties varas maiņām domē.

Lai gan līdz šim GKR bija paudusi nostāju, ka lēmumus šajā jautājumā pieņems tikai paplašinātajā valdes sēdē 20. novembrī, tagad ir skaidrs, ka jau 19. novembrī plkst. 9 ir sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā domnieki lems par Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Vadima Baraņņika (NDF) atstādināšanu no ieņemamā amata, liecina sēdes darba kārtība.

Vienlaikus domnieki lems arī par Baraņņika atcelšanu no Rīgas Brīvostas valdes locekļa amata.

Burovs sacīja, ka GKR frakcijas biedri šodien parakstīja "Saskaņas" iesniegumu par sēdes sasaukšanu, jo NDF nodarbojas "ar ne sevišķi saprotamiem lēmumiem". "Piemēram, lēmums par Rīgas Centrāltirgus (RCT) valdes atlaišanu nav sevišķi izprotams, jo pamatojums lēmumam patiesībā ir darba jautājumi, kurus var izrunāt," pauda mērs.

Vienlaikus viņš informēja, ka Īpašuma departamenta rīcībā ir vēstule, kurā RCT valdes padomnieks stratēģiskos jautājumos Valērijs Petrovs, kurš ir arī Baraņņika frakcijas biedrs, vērš vicemēra uzmanību uz slikto valdes darbu. "Jautājums ir, ko viņš ir izdarījis kā padomnieks un kāpēc tagad par to raksta kapitāldaļu turētājam, nevis pašai valdei," sprieda mērs.

Burovs sīkāk nevēlējās komentēt GKR lēmumu, nekomentējot arī to, vai varētu atcelt Baraņņika lēmumu un atjaunot amatos tirgus valdi.

Pārtraucot sadarbību ar NDF, "Saskaņai" un GKR kopā ir 28 balsis, kas nav pietiekami, lai nodrošinātu koalīcijai balsu vairākumu.

Mēra amatā Burovu atbalstīja arī deputātu bloks "Rīgai", kuri sadarbojas ar NDF, un tā vadītājs Oskars Putniņš līdz šim ir apgalvojis, ka "Saskaņas" prasība vērtējama kā izrēķināšanās ar bijušajiem partijas biedriem un viņi Baraņņika atstādināšanu neatbalstīs.

Tas nozīmē, ka vicemēra atcelšanai līdzšinējai koalīcijai vajadzēs opozicionāru balsis, kuri līdz šim pauduši gatavību, atbalstīt Baraņņika atstādināšanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu