Slovēnijas futbola izlases treneris: Būtu stulbi par piemēru ņemt pirmo spēli Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Matježs Keks
Matježs Keks Foto: Reuters/ScanPix

Pirms sestdienas spēles starp Latvijas un Slovēnijas futbola izlasēm savus komentārus preses konferencē sniedza arī Slovēnijas valstsvienības galvenais treneris, Matježs Keks.

Trenerim tika uzdoti jautājumi par sagatavošanās procesu spēlei pret Latviju, ņemot vērā, ka komandai vairs ir tikai ļoti teorētiskas izredzes kvalificēties 2020. gada Eiropas Čempionātam futbolā.

Keks atzina, ka šī spēle ir tikpat svarīga kā pārējas, jo katrā spēlē viņš no savas komandas sagaida tikai pašu labāko sniegumu. Un katra spēle profesionāla spēle esot jāuztver vienlīdz svarīgi, līdz ar to, sagatavošanās process ir bijis tikpat nopietns kā ierasts. Pat, ja šī spēle nekādas ievērojamas izmaiņas nenesīs, ir svarīgi aizvadīt labu spēli arī skatoties nākotnes perspektīvā.

Treneris atklāja, ka daudzi no izlases līderiem savos klubos demonstrē lielisku sniegumu, bet bieži šis sniegums neesot novērojams izlases kontekstā. Viņaprāt, šajā kvalifikācijas ciklā esot pieredzēti lieliski mirkļi, bet, nenoliedzami, ir nācies iet cauri smagākām spēlēm.

Runājot par Latvijas izlasi, Keks minēja, ka visām spēlēm ir nepieciešams gatavoties vienādi. Latvieši tiekot analizēti tieši tāpat kā jebkurš cits pretinieks un, viņaprāt, būtu stulbi sagatavošanās procesā par piemēru ņemt pirmo komandu savstarpējo spēli Rīgā.

Slovēnijas valstsvienība Eiropas Čempionāta kvalifikācijas G grupā ar 11 izcīnītiem punktiem ieņemt ceturto vietu, par pieciem punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošās Austrijas izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu