Strēlnieks ar 17 punktiem ceturtdaļā kaldina CSKA pārliecinošu uzvaru Eirolīgas mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: cskabasket.com

Jānis Strēlnieks piektdien guva 23 punktus ULEB Eirolīgas astotās kārtas spēlē, kaldinādams Maskavas CSKA komandas pārliecinošu uzvaru.

Maskavieši savā laukumā ar rezultātu 88:70 (21:17, 18:17, 25:15, 24:21) pārspēja Stambulas "Fenerbahce Beko" komandu.

Strēlnieks aizvadīja izcilu trešo ceturtdaļu, kurā guva 17 punktus un ielika pamatus CSKA uzvarai. Viņš šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem, četrus no pieciem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva vienu kļūdu, divas reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un tika pie 29 efektivitātes koeficienta punktiem.

No sava rezultativitātes rekorda viņš atpalika par diviem punktiem, bet par punktu laboja savu efektivitātes rādītāja rekordu.

CSKA komandā ar 31 punktu izcēlās Maiks Džeimss, kurš realizēja sešus tālmetienus. 

Tikmēr pretiniekiem 20 punktus guva Kosts Sluks, bet 19 punkti bija Derikam Viljamsam.

CSKA ar sešām uzvarām astoņās spēlēs kopvērtējuma tabulā ieņem otro vietu.

Rolands Šmits ceturtdien guva divus punktus, kamēr viņa pārstāvētā "Barcelona" Spānijas basketbola klasikā viesos ar rezultātu 76:86 piekāpās savai principiālajai pretiniecei Madrides "Real". Tikmēr Dairis Bertāns pret savu iepriekšējo komandu guva trīs punktus, kamēr viņa un savainotā Jāņa Timmas pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" mājās ar 87:79 pārspēja Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", pārtraucot pretiniekiem sešu uzvaru sēriju.

Citos mačos Berlīnes "Alba" viesos ar 106:105 otrajā pagarinājumā uzvarēja Atēnu "Panathinaikos Opap", Telavivas "Maccabi FOX" izbraukumā ar 113:83 uzveica Vitorijas "Kirolbet Baskonia", bet Stambulas "Anadolu Efes" mājās ar 90:88 uzvarēja Sanktpēterburgas "Zeņit".

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu