Iereibuši pusaudži Imantā cenšas mērīties spēkiem ar policistiem (17)

Noskaties sižetu!
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ceturtdien, 14. novembrī, Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu namu Imantā, kur iedzīvotāji sūdzējās par pārlieku skaļu ballīti vienā no mitekļiem. Neilgi pēc tam, kad trokšņotāji nonāca aci pret aci ar likumsargiem, abi metās bēgt, turklāt viens arī centās pret policistu pielietot fizisku spēku, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Ierodoties notikuma vietā un ieejot kāpņu telpā, policistiem bija dzirdams, ka vienā no augšējiem stāviem bļaustās vairākas personas. RPP darbinieki arī dzirdēja, kā atveras lifta durvis un trokšņojošās personas ar liftu dodas lejā, tādēļ nolēma viņus sagaidīt pirmajā stāvā.

Atveroties lifta durvīm, policisti sastapa divus jauniešus. Abi atzina, ka lietojuši alkoholu, taču pārbaudot personu datus, konstatēts, ka pusaudži ir nepilngadīgi.

Ņemot vērā, ka uzrunātie bija tie paši trokšņotāji, par kuriem iepriekš ziņoja nama iedzīvotāji, turklāt abi atradās alkohola reibumā, policisti aicināja pusaudžus līdzi uz patruļas automašīnu. Izgājuši uz ielas, pusaudži metās bēgt. 

Viens no viņiem pat centās mērīties spēkiem ar policistu, tomēr likumsargi izrādījās pārāki un abi pusaudži tika aizturēti.

Uz notikuma vietu izsaukta vēl viena RPP ekipāža un Valsts policija (VP), ņemot vērā, ka abi jaunieši uzbruka policijas darbiniekiem.

Acumirklīgā muļķība abiem nu garantē pamatīgas nepatikšanas, turklāt vismaz vienam draud arī tiesu darbi - uzsākta krimināllieta par uzbrukumu policijas darbiniekiem. Tāpat RPP uzsākta administratīvā lietvedība par atrašanos alkoholisko dzērienu reibumā.

Pēc dokumentu nokārtošanas 17 gadus vecais pusaudzis nogādāts mājās un nodots mātes rokās, savukārt viņa 15 gadus vecais biedrs, kurš uzbruka policistam, nakti pavadījis VP izolatorā, jo viņa vecākus tā arī neizdevās sazvanīt. 

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu